От утре 14 нови трамвая Песа ще обслужват от утре

...
От утре 14 нови трамвая Песа ще обслужват от утре
Коментари Харесай

Нови трамваи за 100 млн.лева получава София по европрограма

От на следващия ден 14 нови трамвая " Песа " ще обслужват от на следващия ден линиите 5 и 18. Те са полско произвеждане и това е първата част от контрактуваните 29, като останалите ще бъдат доставени през лятото, написа кметът Йорданка Фандъкова в обществената мрежа.

" Новите трамваи са нископодови, климатизирани и с видеонаблюдение. За тях защитихме финансиране по оперативна стратегия " Околна среда ", като част от ограниченията за възстановяване на качеството на въздуха в София. Благодарение на осъществени икономии от средствата, успяхме да купим 29, вместо плануваните 25 трамвая ", разясни тя. Цената на контрактуваните трамваи е 100 млн. лева, заяви " Сега ". Тази полска марка обслужва линиите

На представянето на първата партида през днешния ден бяха служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов и министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова. Представител на Еврокомисията бе Агнес Монфре, началник на отдел " България, Хърватия и Словения " в Генерална дирекция " Регионална и градска политика " на Европейска комисия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР