От утре, 13 юли 2022 г., започват теренните проверки по

...
От утре, 13 юли 2022 г., започват теренните проверки по
Коментари Харесай

ДФЗ: Започват теренните проверки на площи и животни за Кампания 2022

От на следващия ден, 13 юли 2022 година, стартират теренните инспекции по подадените заявки за Кампания 2022. Контролът започва с визити на място на заявените площи и животни по схемите и ограниченията по директни заплащания.

Напомняме, че контролът за допустимост на площите се прави според наредбите на Наредба № 2 от 26.03.2018 година за критериите за допустимост на земеделските площи за подкрепяне по схеми и ограничения за заплащане на повърхност.

При инспекция за обвързано подкрепяне за плодове и зеленчуци се мери площта на заявените имоти и се установи съществуването на декларираната просвета. Също по този начин се открива и дали са спазени минималните агротехнически мероприятия, които да подсигуряват приемането на добиви, според условията на Наредба № 3 от 17.02.2015 година

При инспекция на животни се ревизира идентификацията и регистрацията на животните и сходството с използваното законодателство.

Проверките по кръстосано сходство, обгръщат дейностите на стопанина на територията на цялото стопанство, както и спазването на използваните за стопанството законоустановени условия и национални стандарти.

След привършване на съответна инспекция на място, контролния лист ще бъде разполагаем в профила на претендента в Системата за електронни услуги (СЕУ) на Държавен фонд „ Земеделие “. В случай, че са установени несъответствия същия ще бъде изпратен до претендента на книжен притежател.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР