От утре - 12 март, в София се въвеждат временни

...
От утре - 12 март, в София се въвеждат временни
Коментари Харесай

Кои мерки се затягат в София

От на следващия ден - 12 март, в София се вкарват краткотрайни противоепидемичните ограничения. Това се постанова поради повишаване заболеваемостта от COVID-19 и достигната 14-дневна заболеваемост над 400 на 100 000 население на територията на София-град, осведоми Столичната РЗИ.

От заповед на районната здравна ревизия излиза наяве, че се преустановяват присъствените образователни занятия в учебните заведения за учениците от пети до дванадесети клас, както и в университетите.

Малолетни и малолетни могат да посещават комерсиалните центрове, в това число моловете, единствено в случай че са съпроводени от пълнолетно лице.

Носенето на защитни маски на закрити публични места е наложително. Изключение се позволява за клиентите в местата за хранене и питейните заведения, спортуващите навън и закрито и други

Посещенията в заведения за хранене и развлечения, като се изключи нощни заведения, бар-клубове, пиано-барове, бар-вариете и нощни питейни заведения, се позволяват при потребление на не повече от 50% от потенциала им и обезпечаване на физическа отдалеченост от 1.5 м. Не се позволяват повече от 6 индивида на една маса. Задължително носене на защитни маски от личния състав на заведенията и при лимитирано работно време в границите сред 6.00 и 22.00 часа. През останалите часове на денонощието се позволяват единствено доставки по домовете.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР