От утре - 1 септември влизат в сила новите превозни

...
От утре - 1 септември влизат в сила новите превозни
Коментари Харесай

Новите карти за пътуване в София влизат в продажба от 1 септември

От на следващия ден - 1 септември влизат в действие новите транспортни документи за градския превоз, които са признати и одобрени на съвещанието на 21 юли от Столичния общински съвет (СОС). Новите типове карти и билети се оферират от 1 септември на касите на Центъра за градска подвижност (ЦГМ), прецизират от Столичната община. Всички транспортни документи са налични онлайн и могат да бъдат зареждани на платформата: webportal.sofiatraffic.bg

За учащи или работещи младежи на възраст до 26 години е планувана Младежката карта. Годишната коства 250 лв. и е за безграничен брой пътувания по цялата транспортна мрежа на града.

За първи път се предлага и годишна карта за възпитаници и студенти . Тя е с цена от 200 лв. и също важи за целия публичен превоз. Зареждането е еднократно против документ от учебно заведение или университет в София, в случай че ученикът или студентът за първи път влизат в съответното образователно заведение. Студент или възпитаник - собственик на карта, не е належащо да показва увещание.

Нова е и картата с понижение за родители на дребни деца . Майки и татковци на деца до 2 години, които са в отпуск за развъждане на дете, ще имат право на месечна карта 10 лева за цялата мрежа на градския превоз. Необходимо е единствено да показа увещание за своя статут в пункт на ЦГМ.

Месечната лична карта без преференции остава на цена 50 лева, а без име и фотография – 70 лева (досега беше 60 лева.)

Запазва се цената на годишната абонаментна карта за целия градски превоз 365 лева За нея към този момент ще може да се заплати на три, вместо на две вноски. Първата вноска е с  годност до 3 месеца и е на стойност 150 лева, а втората е за идващите 3 месеца и е на цена от 120 лева, третата е до 6 месеца и е 100 лева

От 1 януари 2023 година ще влязат в действие и новите билети от 1,60 и 2,20 лева, с които ще можем да се прекачваме на разнообразни типове градски превоз в границите на 30 или 60 минути. До края на годината важат сегашните цени на билетите.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР