От утре, 1 март, Областните дирекции по безопасност на храните

...
От утре, 1 март, Областните дирекции по безопасност на храните
Коментари Харесай

Проверки на здравето на пчелите в цялата страна от утре

От на следващия ден, 1 март, Областните дирекции по сигурност на храните (ОДБХ) стартират инспекции в цялата страна на здравословното положение на пчелните фамилии и тяхната регистрация, оповестиха от Българската организация по сигурност на храните.

Целта на контрола, който ще се прави от формалните ветеринарни лекари е да се наблюдава общото здравословно положение на отглежданите пчелни фамилии, броя на отпадналите такива и аргументите за това, броя на заявените и отглежданите все още на инспекцията пчелни фамилии, както и съществуването на витални пчелни фамилии в кошерите.

Проверките не анулират и няма да попречват годишните пролетни профилактични прегледи на пчелните фамилии в България по Програмата за контрол и надзор на заболяванията по пчелите. Те ще се организират, според програмата, от началото на месец април 2021 година

БАБХ припомня, че също от 1 март според промените в Наредба № 13 за ограниченията за запазване на пчелите и пчелните фамилии от отравяне и методите за осъществяване на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни действия, земеделските производители ще известяват пчеларите за идни третирания само през електронната платформа ЕПОРД.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР