От утре, 1 март 2022 г., отпада изискването за представяне

...
От утре, 1 март 2022 г., отпада изискването за представяне
Коментари Харесай

МОН отменя „зеления сертификат“ от 1 март

От на следващия ден, 1 март 2022 година, отпада условието за показване на „ зелен документ “ при влизане в постройките на Министерството на образованието и науката (МОН), оповестиха от ведомството. Министърът на образованието и науката акад. Николай Денков анулира своята заповед, съгласно която от 24 януари т.г. до през днешния ден достъпът за чиновници и външни лица беше вероятен единствено против годен документ за имунизиране, преболедуване, съществуване на антитела или негативен резултат от лабораторно проучване. От това предписание бяха изключени децата и жителите, които идваха единствено до приемната на МОН, с цел да подават документи.

Облекчаването на противоепидемичните ограничения в просветителното министерство е подбудено от подобряването на епидемиологичната обстановката в страната. Анализите на здравните управляващи от последните седмици демонстрират понижаване както на общата заболяемост, по този начин и на броя на настанените в болница и в интензивни отделения.

В МОН не престават да се съблюдават останалите противоепидемични ограничения. В постройките няма да бъдат допускани чиновници и лица, които демонстрират признаци като нараснала температура, кашлица, зной и други И отсега нататък ще се прави постоянно проветряване и стерилизация на пространствата. В общите елементи чиновниците би трябвало да носят защитна маска за лице и да съблюдават физическа отдалеченост.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР