От утре – 24 февруари, за взривни работи по график

...
От утре – 24 февруари, за взривни работи по график
Коментари Харесай

Временно ще се спира движението по пътя за Кръстова гора

От на следващия ден – 24 февруари, за взривни работи по график краткотрайно ще се лимитира придвижването по път III-861 Югово-Лъки, по който се пътува до едно от най-светите за християните места в Родопите - Кръстова гора. Трафикът ще се стопира сред 10 ч. и 13:30 ч. и от 14:30 ч. до 17 ч. в дните от понеделник до събота, с цел да се обезпечи прекосяването на живеещите в околните обитаеми места, пътуващи за Смолян, Асеновград и Пловдив, както и на поклонниците, посещаващи Кръстова гора. Взривните работи, които се планува да продължат до 15 март, се постановат поради ремонта на 31 км от третокласния път III-861 Югово-Лъки-Здравец на територията на област Пловдив, който стартира през предходната година и в този момент навлиза в идващ стадий, оповестиха от пресцентъра на АПИ.
Досега се работеше в сектора от Лъки до границата с област Смолян. Почистени са скални откоси за уширяване на пътя в тесните сектори, построени са нови водостоци за възстановяване на отводняването, санирани са мостове. В гр. Лъки е положен главен и износващ слой асфалтобетон, от Лъки до границата с област Смолян са положени главният асфалтов слой и нови бордюри, мостовите уреди са готови за саниране. Ремонтират се подпорни стени, построяват се нови тротоарни конзоли на оборудванията.
 Как водачите да ревизират имат ли нарушавания и формирани електронни фишове за неплатени пътни такси Как водачите да ревизират имат ли нарушавания и формирани електронни фишове за неплатени пътни такси
На уеб страницата www.bgtoll.bg водачите и притежателите на моторни транспортни средства могат да ревизират имат ли електронни фишове за неплатени...
В 11,3 км сектор Югово – Лъки до момента се изпълняваха подготвителни действия. Чрез пробивно-взривните работи ще се разчистят скални откоси, с цел да се обезпечи нужният габарит на пътя.
Третокласният път е единствената пътна връзка на община Лъки с регионалния център Пловдив и е най-пряка връзка на региона с община Баните в Смолянска област. По пътя всекидневно минава тежкотоварен трафик от предприятията за рандеман и преправка на оловно-цинкова руда в региона. Пътят е издигнат през 50-те години на предишния век. Преминава през тежък планински терен, с огромен надлъжен надолнище и в по-голямата си част е без нужния габарит.
Ремонтните действия се правят от сдружението, с което АПИ има контракт по Закон за обществените поръчки за настоящи поправки и поддържане на републиканските пътища в област Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР