От услугата за аудио стрийминг Spotify Technology обявиха сделка за

...
От услугата за аудио стрийминг Spotify Technology обявиха сделка за
Коментари Харесай

Spotify придоби фирма, която открива вредно съдържание

От услугата за аудио стрийминг Spotify Technology оповестиха договорка за придобиване на компанията Kinzen, която й е помогнала да разпознава нездравословно наличие в платформата, предава. Условията на договорката обаче не бяха оповестени.

Придобиването е част от напъните на Spotify да се оправи с нездравословното наличие в услугата си след реакцията по-рано тази година по отношение на " The Joe Rogan Experience ", в която подкастърът беше упрекнат в разпространяване на дезинформация за COVID-19.

Базираната в Дъблин компания работи със Spotify от 2020 година, като в началото се концентрира върху целостта на обвързваното с избори наличие по целия свят. Оттогава пълномощията на Kinzen се разшириха, с цел да включват ориентиране към дезинформация и тирада на омразата.

" Kinzen предлага композиция от принадлежности и опит, с цел да ни помогне да разберем по-добре наличието на нашата платформа и нововъзникващите трендове в злоупотребите ", сподели Сара Хойл, началник на отдела за доверие и сигурност на Spotify.

По-рано тази година Spotify съобщи, че ще бъде по-прозрачна в метода, по който дефинира кое е задоволително и недопустимо наличие. Компанията разгласява разпоредбите на своята платформа за първи път през януари. През юни тя образува Консултативен съвет за сигурност, с цел да даде информация по отношение на нездравословното наличие.

Kinzen ще дава ранни предизвестия за проблеми на разнообразни пазари, помагайки на Spotify по-ефективно да модерира наличие на повече езици.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР