От управляващата партия се мотивираха с "високия обществен интерес към

...
От управляващата партия се мотивираха с "високия обществен интерес към
Коментари Харесай

ГЕРБ: Радев да разсекрети стенограмата от срещата с Кирил

От ръководещата партия се мотивираха с "високия публичен интерес към това каква българска национална позиция е била изразена ".

„ За да бъдат разсеяни всевъзможни подозрения за това дали националната ни позиция е била една при премиера, една при президента. Надяваме се президентът да е защитил българската национална позиция и България да е имала национална позиция от всички институции по време на честването на 140 години от Освобождението “, разясни на брифинг в Народното събрание депутатът Тома Биков.

По думите му това е тематика, обвързвана освен с предишното, а и с сегашното и бъдещето.

„ Искаме разсекретяване на стенограмата, с цел да можем всички да се убедим, че на 3 март сме имали единна позиция. Уважаваме съветската войска, признателни сме, че е водила война в името на българската независимост, само че в нея са взели участие и български опълченци, по този начин както са взели участие и други националности “, добави Биков и акцентира, че доста секретни стенограми са били разсекретявани.

Колегата му Красимир Велчев пък добави:

"Още след срещата на премиера с патриарх Кирил, незабавно излязохме в медиите и казахме какво са си споделили двамата. Освен това на самата среща участваха доста медии. Той благодари на съветските воини и българските опълченци, и всички, които оставиха костите си и дадоха живота си за свободата на България. Изброи Финландия, Полша, Украйна, Молдова, Румъния, Сърбия и Черна гора.

Така и не разбрахме при президента какво тъкмо се е споделило. Хубаво е, когато нашите държавни мъже вършат такива срещи и медиите имат желанието да схванат детайлности, за какво стенограмите не стават обществени? ".

Преди два дни, от видео, публикувано от Московската патриаршия, стана ясно, че по време на срещата си с Радев Кирил се "кара " на България за политиката по отношение на Русия.

"Още един път желая да ви кажа, и то доста ясно, че България я освободи Русия . Нито Полша, нито Литва, нито други страни. Русия. И желая искрено да кажа, че ми бе мъчно да чувам всички тези позовавания на участия на други страни в освобождението. Нито полският Сейм, нито литовският Сейм са вземали решение за започване на война с Османска Турция. Много се надявам, че медиите ни чуват и ще предадат някои разочарования на патриарха, който чу неправилна историческа интерпретация на събитията, свързани с освобождението на България ", декларира патриархът, който при заминаването си от София съобщи и пред медиите, че е наскърбен по какъв начин в България се признава ролята на и на други страни наедно с Русия.

В записа обаче не се чува какво споделя президентът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР