От УЕФА заявиха, че са се отнесли с най-голямо уважение“

...
От УЕФА заявиха, че са се отнесли с най-голямо уважение“
Коментари Харесай

УЕФА получи критики за реакцията след хоръра с Ериксен, но контраатакува

От УЕФА обявиха, че са се отнесли „ с най-голямо почитание “ към обстановката, при която звездата на Дания Кристиан Ериксен получи сърдечен арест на терена и се строполи на земята, след което бе откаран в болница. В резултат на това мачът бе спрян и се доигра към два часа по-късно, откакто двата тима са изявили предпочитание той да бъде завършен. В последна сметка Финландия победи Дания с 1:0 с гол на Йоел Похянпало.

„ На играчите са им нужни по 48 часа отмора сред мачовете, по тази причина няма по какъв начин да преместим тази среща за друга дата “, разясниха от УЕФА във връзка рецензиите от страна на вратаря на „ аления динамит “ Каспер Шмайхел. Оттам обявиха още: „ УЕФА е сигурна, че се е отнесла с допустимо най-голямо почитание към деликатната обстановка и към футболистите. Бе решено мачът да се доиграе, едвам когато играчите и на двата тима желаеха да го довършат на същия ден “.

Треньорът на скандинавците Каспер Хюлманд сподели, че решението да се върнат на терена и да доиграят мача е било неточност, защото „ играчите са били в потрес “. С него се съгласи и президентът на датската футболна федерация Петер Молер, който увери, че не е имало никакъв напън от страна на УЕФА мачът да бъде завършен на същия ден.

Пострадалият Кристиан Ериксен към момента е в болница в Копенхаген, където чака резултатите от проучванията си. В 42-ата минута на мача сред Дания и Финландия той получи сърдечен арест и припадна на терена, което наложи да бъде реанимиран с дефибрилатор още на място, до момента в който съотборниците му образуваха жив щит сред него и телевизионните камери.

Що се отнася до въпроса с колениченето на някои отбори преди мачовете им, от УЕФА обявиха, че демонстрират „ нулева приемливост към расизма “ и приканиха феновете да покажат почитание към тимовете и футболистите, които го вършат. Това се случва единствено два дни откакто съветски почитатели освиркваха белгийските футболисти, които коленичиха на терена в Санкт Петербург преди мача сред Белгия и Русия.

Според доста хора жестът в поддръжка на придвижването за равни права „ Black Lives Matter “ към този момент е изгубил своя резултат и не провокира никаква реакция у институциите, занимаващи се с въпросите, свързани с расизма.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР