От учител по английски с месечна заплата от 12 долара

...
От учител по английски с месечна заплата от 12 долара
Коментари Харесай

Джак Ма и за какво харчи парите си най-богатият китаец

От преподавател по британски с месечна заплата от 12 $ до някогашен началник на една от най-големите компании в света, оценена на над 465 милиарда $, Джак Ма познава пътя на благосъстоянието по-добре от който и да е.

Към днешна дата Джак Ма е най-богатият китаец в света, а положението му възлиза на към 38 милиарда $.

През септември създателят на Alibaba разгласи, че се отдръпва от позицията си в компанията, с цел да се отдаде на други хрумвания и занятия.

Истината е, че Джак Ма в никакъв случай не е бил просто началник на Alibaba. Проектите му и самодейностите му обгръщат доста други промишлености и ниши, и точно там той хвърля най-вече пари.

Като човек, познаващ добре цената на парите, Ма не се стреми да свети с първокласни возила и кара джип Roewe RX5 на стойност от едвам 15 000 $.

За по-дългите си пътувания обаче милиардерът употребява частен аероплан Gulfstream 550, закупен за 49.7 милиона $.

Въпреки че Ма няма скъпи занимания от рода на голф или корабоплаване с яхти, недвижимите парцели несъмнено наподобяват като една от слабостите му.

През 2015 година милиардерът даде невероятните 191 милиона $ за къща в най-скъпия квартал на Хонконг, която се трансформира и в най-скъпия парцел в града за 2015 година

Малко по-късно Ма се снабди и с апартамент в Ню Йорк против сумата от 23 милиона $ и с голям лозов масив във Франция с повърхност от съвсем 1000 декара.

Като изключим тези придобивки, останалите огромни разноски на Ма са свързани с благотворителни акции и развиване на стартъп планове в Африка.

През 2014 година милиардерът подари 44 милиона $ за облагородяването на болница в Жейянг, Кигай, и за поддръжка на учителите в селските региони на Китай.

Ма също по този начин е прочут с големите празненства, които провежда за чиновниците си. В чест на пенсионирането си този септември милиардерът нае олимпийски стадион и предложения на празненството всичките над 60 000 чиновници на Alibaba.

0.3% пък от всички доходи на Alibaba отиват не в джоба на Ма, а биват дарявани за цели, свързани с опазването на околната среда. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР