От тук нататък бих искал да видя какви биха били

...
От тук нататък бих искал да видя какви биха били
Коментари Харесай

Валери Симеонов очаква с нетърпение новите плакати за Пирин

От тук нататък бих желал да видя какви биха били настояванията и възраженията на хората, които разнасят най-различни плакати с надписи " Да спасим Пирин " и да видя какво ще си разрешат, защото ЮНЕСКО поддържа настояванията на българското държавно управление.

Това съобщи вицепремиерът Валери Симеонов на брифинг в Министерски съвет незабавно след връщането на българската делегация от Бахрейн.

Валери Симеонов презентира пред публицисти постигнатото на съвещание през вчерашния ден на Комитета за международното естествено завещание към ЮНЕСКО, като съобщи че след вчерашното решение към този момент няма спънки да се извърши решението на прокуратурата и да се анексира концесионният контракт за ски зона " Банско ".

Чрез анекса от концесионния контракт би трябвало да се отстранят грубите неточности, позволени в него още при сключването му през 2001 г ., уточни Симеонов.

Валери Симеонов отбрани позицията и атакува природозащитните организации . Вицепремиерът установи, че преди да заминат за Бахрейн, са били подготвили българската стратегия, с която да срещнат делегациите с същинското състояние и същинската обстановка в България, тъй като, по думите му, огромна част от представителите на ЮНЕСКО са били подведени с недостоверна информация. " Въпросната подправена информация се пази от неправителствените зелени организации в България ", означи той.

По отношение на рекомендацията на ЮНЕСКО България да извършва решение на Върховен административен съд, Симеонов съобщи, че това е юридически парадокс, само че: " сами разбирате, а и може би се досещате кой е подготвил текстовете. Ясно кой е подготвил текстовете и ги е пробутал там. "

Все отново Симеонов изясни, че ще се прави екологична оценка единствено на съответните уреди, тъй като българските закони го изискват

Вицепремиерът изрази страдание, че България няма непрекъснат представител в ЮНЕСКО и предложи Министерски съвет да назначи подобен , " който да стои там и да пречи на всички саботажни дейности на псевдоекологичните организации ".

Вицепремиерът разясни, че българският триумф ще е, когато се построи вторият въжен превоз в Банско .

Мирослав Калугеров, представител на Министерство на околната среда и водите, разяснява, че без поддръжката на вицепремиера Валери Симеонов е нямало да се реализиран мечтаните резултати и е нямало да се стигне до сполучлив за страната край. Калугеров оцени решението на българското държавно управление като напълно законосъобразно и смята, че напълно скоро и Върховен административен съд ще го удостовери.

Той означи, че ЮНЕСКО изисква от България да приготви и показа отчет за положението на обекта на Световното културно завещание през 2020 година, като в това време през 2019 година би трябвало да се показа детайлна информация във връзка с висящите правосъдни каузи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР