От цялата страна пристигат позиции против интервю на Георги Гергов

...
От цялата страна пристигат позиции против интервю на Георги Гергов
Коментари Харесай

От БСП призовават Георги Гергов да напусне партията

От цялата страна идват позиции срещу изявление на Георги Гергов и изпратеното от него писмо до всички членове на Националния съвет на Българска социалистическа партия и регионални ръководители, уронващо престижа на партията. Социалистите заявяват поддръжка за парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България ” и ръководителя Корнелия Нинова. Това оповестиха от пресцентъра на Националния съвет на партията.
Това се случва във връзка изявление и позиция на Гергов, в които той подлага на критика държанието на Българска социалистическа партия в Народното събрание и показва поддръжка за ограниченията на ръководещите във връзка с ковид.
„ Категорично се противопоставяме на всевъзможни голословни опити да се срутва доверието в управлението на партията и нейния лидер- каквито внушения се вършат посредством публикуваната „ Позиция на Георги Гергов " – споделят от регионалното и общинско управление на БСП-Смолян и прибавят още: " Изразяваме безапелационното си противоречие с изпратената ни позиция. Ние считаме, че на фона на несъответстващите, стихийни и некомпетентни дейности на ръководещите при изискванията на оповестеното изключително състояние, политиката на Българска социалистическа партия е поредна и виновна, ориентирана към отбрана на обществено слабите, бизнеса и демократичните правила на ръководство. "
Позиция показаха и общинските съветници от Българска социалистическа партия - Казанлък, в която се споделя: " Възмутени сме от огласената позиция на ръководителя на ОблС на БСП-Пловдив Георги Гергов и телевизионните изяви, посредством които шумно ръкопляска и възхвалява ограниченията на държавното управление на Борисов. Вероятно още веднъж има обещанието да закупи акциите на Пловдивския панаир и извършва повелята на ръководещите. За следващ път сме учудени за какво такива хора като него не престават да са членове на партията, щом харесват „ таз, която е на власт “. Кахърен бил за мандата на нашия ръководител. Нека да го успокоим – имаме в лицето на Корнелия Нинова интелигентен и мощен водач, от който се нуждаем. Най-хубавото е, че ние, редовите социалисти, директно ще си го изберем, без диктовката на Гергов! Изразяваме изрично нашето доверие и поддръжка към Корнелия Нинова и ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “, която предлага съответни ограничения за преодоляване и излизане от рецесията и понижаване на обществените опасности и фирмени банкрути ".
" Не се усещам обиден от сътрудниците и не считам да се дистанцирам от партията, в която членувам от 39 години - сподели пред Радио Пловдив Гергов, написа БНР. По думите му дейностите на щаба и на кабинета са премерени и имат поддръжката на обществеността. Той не отхвърли да има пропуски в битката с ковид, само че счита, че анализът им би трябвало да се прави откакто отмине рецесията. Според Гергов хората го познават от дълго време и могат да преценяват дали е изменник, а офанзивата против него е в директна връзка връзка с идните избори в партията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР