От цялата история на човечеството, изпълнена с конфликти и противоречия,

...
От цялата история на човечеството, изпълнена с конфликти и противоречия,
Коментари Харесай

Дар От Тутанкамон: Оправя Простата, Фиброза, Диабет, Остеоартрит, Кръвно, Грип! Лечение За 24 Часа, Действа Моментално! Има Го Във Всяка Кухня!

От цялата история на човечеството, изпълнена с спорове и несъгласия, единствено за едно нещо е имало и в този момент има международен консенсус, че чесънът е доста потребен. Това единогласие е удивително, тъй като се отнася за всички цивилизации и култури и за цялата история. Чесънът е първото растение, за което се знае, че е употребявано като лекарство. Още в Древния Египет той служи освен като фалшификация, само че и за лек. Самият Тутанкамон е бил зареден с чесън в гробницата и при откриването й скилидките са били в идеално положение, годни за консумация.Кой би могъл да допусна? Сашка Васева е ужасно суеверна. Пие вода с кибритени клечки, пъха чесън в сутиена си и още, и още

Древните цивилизации в Гърция, Рим, в Индия, Китай и Япония, майте, ацтеките и индианците в Северна Америка в един глас превъзнасят лечебните свойства на чесъна, въпреки да ги разделят десетки хиляди километри.

Днес към този момент се знае на какво се дължат тези свойства – на дейната съставна част алицин, която е органично съединяване със сяра. Нейният изострен аромат обаче се освобождава едвам когато чесънът бъде сплескан или нарязан. Всъщност алицинът пази растението от инсекти. Едва когато те го нападат, той се синтезира под действието на ензима алииназа.

Дълъг е описът от изгодите за здравето, които чесънът носи. В наши дни най-усилено се изследва свойството му да пази сърцето. Причината за това научно любознание е фактът, че в Средиземноморието, където се яде най-вече чесън, смъртните случаи от сърдечни заболявания са минимум спрямо всеки различен регион на света. Освен това хората там са най-здрави като цяло и най- дълголетни.

Алицинът в чесъна пречи да се образуват плаки в артериите. Освен това той смъква кръвното и холестерола и ускорява кръвообращението. Така пази от инфаркт.

Смята се, че алицинът защищава и от рак. Проучвания са потвърдили това за рака на панкреаса, дебелото черво, стомаха, хранопровода, гърдата, простатата, мозъка и белия дроб, както и за множествената миелома.

Чесънът е отлично средство и против уголемена простата, диетична фиброза, диабет, остеоартрит, сенна хрема, високо кръвно в късна бременност (прееклампсия), грип и свински грип.

А тъй като има антибиотични свойства, с него се лекуват и простуди, бактериални и: гъбични инфекции.. Може да натривате откритите елементи на тялото си с чесън против комари. Те ще бягат от вас и в случай че неотдавна сте яли чесън.

Печен чесън
Еднодневно лекуване

Най-хубавото на чесъна като лекарство е, че действието му стартира неотложно и трае 24 часа. Ето какво става след потреблението на чесън:

1 час: Стомахът постепенно смила чесъна и той стартира да се усвоява.

2-4 часа: Чесънът стартира да унищожава туморни кафези и да свързва свободните радикали.

4-6 часа: Обмяната се форсира и чесънът оказва помощ да се изхвърлят непотребните течности и мазнини.

6-7 часа: Чесънът унищожава нездравословните — бактерии.

6-10 часа: Хранителните субстанции в чесъна доближават до клетките и ги оксидират.

10-24 часа: В тялото тече бездънен развой на ликвидиране, който изхвърля тежките метали, ускорява имунитета, заздравява костите, намалява кръвното, дава сила, контролира равнището на холестерола, подтиква либидото. При толкоз доста изгоди човек не трябва да стопира да яде чесън цялостен живот. Ще бъде здрав и мощен, ще се усеща подмладен и цялостен с сила.

Готов печен чесън
Рецепта с печен чесън

„ Чесънът е най-мощната лечебна храна на земята. “ Водена от това твърдо разбиране, Донка Петрова от София, компютърен инженер, споделя с читателите на в. „ Здраве без медикаменти “ своята рецепта за печен чесън. Според нея се подготвя елементарно и е вкусно.

„ За цялостен лековит резултат би трябвало да се изядат 6 глави печен чесън за един ден. Това е дозата “, споделя Донка Петрова.

ПРИГОТВЯНЕ НА РЕЦЕПТАТА:

Загрейте фурната авансово на 150 градуса.
Обелете най-горните пластове на всяка глава чесън. Оставете обаче обелките на обособените скилидки.
С изострен нож отрежете 0,5-1 сантиметър от горната част на всяка глава.
Наредете главите чесън в плитка тава, като отрязаната им част е нагоре.
Полейте ги щедро със зехтин, да попие в тях.( по принцип зехтинът “Extra Virgin ” е за салати, а другият е елементарен и може да се употребява за термична обработка).
Покрийте ги с алуминиево фолио за печене. Изчакайте 10 минути.
Печете десетина минути или до момента в който леко омекнат.
След като главите чесън изстинат, обелете всяка скилидка.

Печеният чесън може да се съхранява във фризера или пък в хладилника. Но за лекуването би трябвало да се изядат 6 глави за един ден. През този ден, в който решите да прочиствате организма си, не се яде нищо друго. Разпределете яденето на 1 глава чесън през 1,5-2 часа за целия ден, написа bulmedia.net. През останалото време може да пиете вода или билков чай без нищо друго. Когато отново решите да се лекувате, примерно след една седмица, изпечете си отново. Съвсем постоянно можете да си вършиме пречистване на организма от отрови с този способ!
Tags: ОЩЕ ЕЛИКСИРИМЕХЛЕМИЛЕКОВЕАЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР