От цунами до перфектно оформени сандвичи с яйца, странните сънища

...
От цунами до перфектно оформени сандвичи с яйца, странните сънища
Коментари Харесай

Кой събира странни сънища по време на падемия

От цунами до съвършено завършени сандвичи с яйца, странните сънища са станали неразделна част от пандемията. Тези ярки, странни и от време на време притеснителни мисли и облици би трябвало да бъдат непокътнати за поколенията.
 Самоизолацията, сънищата и по какъв начин им въздейства стоенето вкъщи
Как изолацията въздейства на сънищата ни

Промяната не е единствено през деня

Поне това е концепцията на управата на Лондонския музей, която приканва жителите на британската столица да споделят сънищата си, с цел да бъде документирана посредством тях пандемията от COVID-19.

Чрез тези свидетелства ще може да се наблюдава и отражението на локдауна върху душeвността на хората. Фотейни Аравани, цифровият куратор в Лондонския музей, споделя, че самодейността е част от напъните на институцията да опише историята на Лондон по време пандемията.
 Снимка 507167

" Сънищата бяха едно от първите неща, които се трансформираха съвсем незабавно след локдауна ", сподели тя пред The Guardian. Според нея, това значи, че пандемията визира освен нашия умишлен живот, само че и нашето подсъзнание.

Учени от цялостен ​​свят се пробват да схванат по какъв начин пандемията въздейства върху душeвността и сънищата на хората. Д-р Валдас Норейка, учител по логика на психиката в Лондонския университет " Кралица Мери ", който работи по едно такова изследване, приветства плана на музея.
 Снимка 507169

" Вече има предварителни доказателства, че пандемията е трансформирала моделите ни на сън, както и наличието на сънищата. Хората оповестяват за повече думи за яд и горест и постоянно се загатва за замърсяване и непорочност ", споделя той.

Според него, сънищата на лондончани, събрани по време на пандемията, ще бъдат доста скъп източник на информация за бъдещите историци, учени и художници, интересуващи се от това по какъв начин пандемията е повлияла освен на нашите мисли, само че и на най-съкровените ни прекарвания под формата на сънища и кошмари.
 Преживяното денем и по какъв начин навлиза в сънищата ни
Как претърпяното денем навлиза в сънищата ни

И каква е връзката им с амнезията

Лондончаните, които биха желали да споделят своите сънища, могат да се свържат по имейл с екипа до 15 януари 2021 година Интервютата се чака да бъдат извършени през февруари посредством видеовръзка, осъществена с експерти по обществена логика на психиката. А най-интересните свидетелства ще могат да бъдат изплатени от музея и ще бъдат включени в непрекъсната колекция.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР