От ЦСКА - София излязоха със съобщение, в което заявяват,

...
От ЦСКА - София излязоха със съобщение, в което заявяват,
Коментари Харесай

ЦСКА - София поиска ясен критерий за ВАР, пита за две ситуации от мача с Лудогорец

От ЦСКА - София излязоха със известие, в което декларират, че желаят явен аршин, що се отнася до обстановките, в които ВАР би трябвало да се намеси.

" Червените " показаха удивление за какво основният арбитър на вчерашното дерби с Лудогорец (1:2) Георги Кабаков не е разгледал две обстановки. При едната от " Армията " претендират, че Шагоян е бил избутан в тил, а в другия случай футболист на разградчани е играл с ръка в личното си наказателно поле.

Ето какво написаха от клуба:

" Загубихме вчерашния мач, за което съжаляваме. Анализът на грешките към този момент стартира, а работата продължава с цялостна мощ. 

Искаме обаче и да насочим вниманието на футболната общност към проблем, който наподобява се трансформира във все по-сериозен проблем. Използването на системата за видео помощник рефер предизвика редица въпроси измежду доста клубове, в това число и у нас. 

Оставаме с усещане, че липсват безапелационни правила, които да дефинират по кое време ВАР се намесва и по кое време - не. Не виждаме явен принцип, по който съдиите в буса приканват основния рефер да изгледа самичък противоречиво състояние. Буди неразбиране фактът, че при идентични обстановки в разнообразни мачове решенията не се взимат въз основата на справедливи критерии. 

Напълно наясно сме, че крайното решение е в ръцете на основния арбитър, който има правото да интерпретира обстановките със личен взор, само че не сме наясно за какво през вчерашния ден да вземем за пример Георги Кабаков не прегледа самичък както обстановката, в която Жираир Шагоян беше избутан в тил в наказателното поле, по този начин и ситуацията, при което има игра с ръка на футболист на Лудогорец още веднъж в наказателното поле. 

Не твърдим, че срещата би приключила с друг резултат, въпреки да има огромен късмет за това, не търсим и оправдания, само че твърдим, че е редно БФС да откри изцяло обединен принцип, по който ВАР да работи ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР