От ЦИК припомнят, че на местния вот през есента ще

...
От ЦИК припомнят, че на местния вот през есента ще
Коментари Харесай

ЦИК започна разяснителната кампания за предстоящия местен вот

От ЦИК напомнят, че на локалния избор през есента ще се гласоподава за общински съветници, кметове на общини, кметове на региони в София, Пловдив и Варна, както и за кметове на кметства.  

Те разясниха и че на локалните избори не се образуват изборни секции в чужбина и не се гласоподава зад граница. 

 

Избори за кмет на кметство се създават в тези обитаеми места, които към датата на обявяване на указа на президента за насрочване на изборите за общински съветници и за кметове имат население над 100 души с непрекъснат адрес (чл. 14 от Закона за административно-териториалното устройство на Република България). 

 

От ЦИК показаха и че при избори за общински съветници и за кметове, в случай че гласоподавателят има сегашен адрес през последните шест месеца преди изборния ден в съответното обитаемо място, може да изиска да бъде вписан в изборния лист по този адрес не по-късно от 14 дни преди изборния ден.  

 

Искането се прави документално до кмета на общината, региона, кметството или до кметския наместник или посредством електронно заявление през интернет страницата на Главна дирекция „ Гражданска регистрация и административно обслужване “ в Министерството на районното развиване и благоустройството. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР