От ЦИК представиха демоверсия на бюлетината за изборите за Народно

...
От ЦИК представиха демоверсия на бюлетината за изборите за Народно
Коментари Харесай

8 лесни стъпки ни показват как да гласуме с машина на 11 юли

 От ЦИК показаха демоверсия на бюлетината за изборите за Народно заседание на 11 юли. Този път бюлетината е на 2 страници. Гласуването не е мъчно, безапелационни са от комисията. Цялата процедура лишава към минута.

Ето по какъв начин да гласуваме с машина:

1. Член на СИК ви дава карта за гласоподаване. Картата се слага в мигащия слот долу с чипа нагоре и напред. Смарт картата леко прищраква, когато прави контакт. Тя влиза на половина в слота, а не като при картите на банкомата.

2. На екрана се появява анимация като слънце, което се завърта няколко пъти, до момента в който зарежда.

3. Появява се първа страница на бюлетината.

4. Ако гласоподавателят не откри своята партия, натиска бутон " СЛЕДВАЩ ", с цел да отиде на втората страница. С бутон " ПРЕДИШЕН " може да се върне на първата страница. В бюлетината има 23 политически партии и обединения. Само в 24-и МИР има и 1 самостоятелен претендент. В бюлетината има и бутон " Не поддържам никого ".

5. Избирателят прави своя избор като допре с пръст - квадратчето за партия, коалиция, самостоятелен претендент ил
6. След като гласоподавателят направи своя избор натиска бутон " ПРЕГЛЕД ", с цел да го ревизира. Ако не е склонен може да натисне бутон " ПРОМЕНИ ИЗБОРА ".

7. Ако гласоподавателят удостоверява вота си, натиска бутон " ГЛАСУВАНЕ " в долния ъгъл на екрана.

8. От машината излиза контролна квитанция. Системата издава нескончаем тон, с цел да подсети, че би трябвало да се извади и смарт картата. Избирателят взима разписката, сгъва я и я пуска в кутията. Връща картата на комисията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР