От Централната избирателна комисия (ЦИК) поясниха, че членовете на Регионалните

...
От Централната избирателна комисия (ЦИК) поясниха, че членовете на Регионалните
Коментари Харесай

ЦИК: Членовете на РИК не са задължени да ползват отпуск за целия изборен цикъл

От Централната изборна комисия (ЦИК) разясниха, че членовете на Регионалните изборни комисии (РИК) няма да имат обвързване да употребяват своя неплатен длъжностен отпуск или полагащия им се заплатен отпуск на работното им място за целия избирателен цикъл от 6 април 2019 година до 9 юни 2019 година

Те ще би трябвало да употребяват отпуските си единствено за времето, належащо за работата им в комисията, съгласно избраните графици за наряди и съвещания на комисията. 

От комисията още коментират, че РИК ще имат задължението обезпечат задоволително дежурни членове, които да осъществяват работния развой. 

Ето и цялото изказване:

Във връзка с постъпили въпроси от членове на РИК по отношение на използването на заплатен или неплатен длъжностен отпуск Ви уведомяваме следното:

Разпоредбата на член 69 ИК не вкарва обвързване за членовете на РИК да употребяват неплатен длъжностен отпуск или полагащия им се заплатен отпуск за целия интервал от 6 април 2019 година до 9 юни 2019 година, а единствено за времето, належащо за работата им в комисията съгласно избраните графици за наряди и съвещания на комисията.

Районната изборна комисия следва да обезпечи и обезпечи работата на комисията, в това число и в неработни дни, посредством обезпечаване на дежурни членове от състава на комисията. За тази цел следва да се изготвят съответните графици за работата на комисията, съобразени с Решение № 39-ЕП от 2 април 2019 година на ЦИК.

Заседанията на комисията се организират и в неработни дни, защото периодите в изборния развой се броят в календарни дни. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР