От Централната гара в София ще замине уникален по рода

...
От Централната гара в София ще замине уникален по рода
Коментари Харесай

Изцяло изрисуван локомотив ще тръгне от Централната гара в София

От Централната гара в София ще замине неповторим по рода си напълно изрисуван локомотив. Машината ще пътува за първи път с бързия трен № 8613 от София за Бургас, след което ще бъде включвана в съставите на разнообразни композиции, които пътуват в страната. Това оповестиха от пресцентъра на „ Холдинг БДЖ “.

Проектът е новаторска концепция с обръщение към графит артистите, че следеното изобразяване може да има хубав краен резултат.

Своеобразното произведение на изкуството се осъществя от небезизвестния стрийт арт художник Станислав Трифонов – Nasimo и е част от маркетинговата тактика на сдружението за отдаване на площи с рекламна цел.

Художествената промяна на локомотива е единствена по рода си, като в изображенията е направена отпратка към няколко съществени национални признака.

Локомотивът ще бъде композиран на първи коловоз още в 11:30 ч., с цел да могат искащите да го прегледат и да се снимат с него. Композицията за Бургас отпътува в 13:20 ч.

Познат на генерации под артистичния псевдоним “Nasimo”, Станислав Трифонов е признат за един от пионерите на източно-европейската графити и стрийт арт просвета, както и един от най-популярните по света модерни български художници.

Във своето изкуство той съумява да реализира впечатляваща симбиоза сред класическото изобразяване и актуалните графити, като платната му постоянно са фасадите на цели здания.

Насимо е ярък образец за роден актьор, който макар неподходящите условия за развиване на гений от неговия сан, той продължава да живее и твори в България, постигайки впечатляващи резултати, даже за международната художествена сцена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР