От централен нападател до гросмайстор в политиката Бойко Борисов е

...
От централен нападател до гросмайстор в политиката Бойко Борисов е
Коментари Харесай

Бойко Борисов, който винаги се завръща

От централен нападател до гросмайстор в политиката
Бойко Борисов е дейна част от политическия живот на страната ни повече от 20 години. Той изгря в политиката като екшън воин в ролята на основен секретар на Министерство на вътрешните работи. „ Политическото дългоденствие на водача на ГЕРБ Бойко Борисов буди удивление измежду поддръжниците му, злоба измежду съперниците му и впечатлява задграничните му сътрудници “, признава в своя публикация за някогашния министър председател „ Капитал “.

В последните 20 години Борисов извоюва персонално доста победи – при започване на кариерата му политическите му съперници биваха обезоръжавани единствено с един негов удар, само че самият той признава, че с огромната власт идват и многото врагове. До 2016 година водачът на ГЕРБ беше завладял цялата власт в страната, само че дали поради неприятни съветници или прибързани решения стартира да позволява неточности. Последните две години минаха в серпантина от избори, чегъртане, арести и политически репресии от
страна на хора, които през годините са били изолирани или задържани от Бойко Борисов. Враговете му се разкриха и умножиха – оповестиха го за политически мъртвец, убеждавайки българи и европейци в съществуването на несъществуващи корупционни покупко-продажби, пробваха се да му откраднат партията и да го изхвърлят от борда.

Но Бойко Борисов се завърна за следващ път, още по-силен и доста по-мъдър. Облече си рицарската ризница, нахлузи си прашните доспехи и съумя да извоюва почтена победа на изборите – макар армията от врагове, които се сплотиха в името на неговото заличаване като политик и като водач. Това, което в никакъв случай не можаха да лишават от Борисов е любовта на хората и вярата му в Господ.

Разликата с 20 години по-младата му версия е, че в случай че при започване на кариерата си Борисов бе в ролята на чевръст и самовлюбен централен нападател, който не може да губи и позволява прибързани неточности, то през днешния ден някогашният министър председател е по-скоро изпечен гросмайстор – нападна постепенно и безшумно, само че залага на сигурни и добре премислени ходове.

Бойко Борисов се завърна на терена с още повече хъс за победа.

Буквално и преносно. Веднага откакто стана ясно, че ГЕРБ-СДС ще образува постоянен евроатлантически кабинет, Борисов стана и първенец по футбол – неговият отбор Витоша Бистрица взе трофея при ветераните за седми път в края на месец май.

Това е показателно, че Бойко Борисов няма никакво желание да се отхвърля нито от партията си, нито от дейната политика. Той показва добра физическа и психическа форма. Нещо повече – най-дълго управлявалият министър председател в демократичната история на страната ни към този момент има нова цел. Твърдо решен е да потвърди на личните си гласоподаватели и на всички български жители, че България има място в Шенген и в еврозоната. Изпълнявайки обещанието си да върне стабилността на страната ни, Борисов ще се бори България да още веднъж да стане уважавана страна-членка на Европейски Съюз и НАТО. За това ще спомогне личният му престиж на интернационалната сцена.

Очаквайте непредвиденото - това го може единствено Бойко Борисов!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР