От трибуната на ООН президентът на Република Македония Георге Иванов

...
От трибуната на ООН президентът на Република Македония Георге Иванов
Коментари Харесай

Президентът на Република Македония призова за бойкот на референдума

От трибуната на Организация на обединените нации президентът на Република Македония Георге Иванов прикани за протест на референдума в неделя. На него гласоподавателите би трябвало да одобрят или отхвърлят съглашението с Гърция за името Северна Македония, което открива пътя на страната към интеграция в НАТО и Европейския съюз. Пред Общото заседание на Организация на обединените нации Иванов назова допитването " историческо самоубийство " и съобщи изрично, че няма да отиде да гласоподава.

 
В речта си пред общото заседание на Организация на обединените нации Георге Иванов прикани жителите да се въздържат от гласоподаване на референдума в неделя и предизвести, че допитването може да трансформира страната в полусуверенна страна.
 
Изявлението си Георге Иванов направи часове преди края на акцията националното допитване. На него гласоподавателите са призовани да одобрят или отхвърлят съглашението с Гърция, което открива пътя на страната към интеграция в НАТО и Европейския съюз. Последните социологически изследвания демонстрират над 70% утвърждение измежду гласоподавателите на смяната на името, само че едвам 58% споделят, че са решили да гласоподават. 

 
Съгласно закона от среднощ в четвъртък стартира 48-часовото предизборно безмълвие, което не разрешава пропаганда за референдума. В ефира на електронните медии и в печата продължава акцията на ЦИК " Твоето мнение е твое право ", стимулираща изборната интензивност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР