От трибуната Даниел Митов в декларация от името на ПГ

...
От трибуната Даниел Митов в декларация от името на ПГ
Коментари Харесай

И ГЕРБ разбраха, че руският митрополит Антоний е у нас

От трибуната Даниел Митов в декларация от името на ПГ изрази безпокойство, че църквата може да се употребява за политически цели. Осъждаме нападателната съветска политика против православни страни като Молдова, Грузия и Украйна, акцентира той. Църквата не може да се трансформира в апологет на съветската политика, съгласно герберите.

ГЕРБ моли Българската православна черква да не се поддава на непознати провокации. Именно нашата черква можела да оцени какъв брой сложни са напъните на един народ да има независима черква. Ние се молим за бърз завършек на войната и мир сред индивидите, посочи Даниел Митов.

Припомняме, че волоколамския митрополит Антоний, който пое функционалностите на външен министър на Московстката патриаршия, е на аудиенция у нас от 5 декември. Като на 6 декември взе участие в тържествена литургия в Руската черква в София, което провокира и

Визитата му провокира сериозен отзив точно заради политическите си измерения, като от  и опция за напън за признание на църквата в Скопие, по тази причина и желаеха службите да ревизират по какъв начин митрополитът е влезнал у нас при санкционен режим по отношение на Русия.
 Сакскобургготски застана за фотография с митрополит Антоний и Митрофанова
Сакскобургготски застана за фотография с митрополит Антоний и Митрофанова

Изпратил е благопожелания до главата на Руската черква патриарх Кирил
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР