От Трейс Груп Холд“ разпространиха отворено писмо до медиите във

...
От Трейс Груп Холд“ разпространиха отворено писмо до медиите във
Коментари Харесай

„Трейс Груп Холд“ даде официален отговор на най-задаваните въпроси за пътя край Своге

От " Трейс Груп Холд “ разпространиха отворено писмо до медиите по отношение на плана за осъществяване на пътя Мездра – Елисейна - Своге – Нови Искър, написа Блиц.

Ето какво пишат от компанията:

Получихме голям брой въпроси от Вас. С актуалното писмо Ви отговаряме: Изборът на Изпълнител по Проект: „ Лот 17–ТRP V/17 Път II–16 " Мездра – Елисейна - Своге – Нови Искър “ се организира по разпоредбите и процедурите на Програма “Транзитни пътища V “, на база на интернационалното утвърдено съглашение за нея, а не по Закона за публичните поръчки на РБългария. 65% от финансирането е на Европейската капиталова банка.

Изпълнител на плана е ДЗЗД “ Трейс Своге “, в което сътрудници са „ Трейс Груп Холд “ АД и „ Мегаинвест Холдинг “ АД.

Договорът за осъществяване на плана е подписан по Договорни условия за създаване на строителни и инженерни работи, проектирани от Възложителя, Хармонизирано издание на Международната банка за развиване от м. март 2006 год.,  публикувани от Международния съюз на инженерите-консултанти (FIDIC, - Червена книга).

Участниците в плана са Възложителят – в лицето на АПИ, Фирма – “Инженер ”, представляваща и гарантираща ползите на страната в процеса – в този случай тази функционалност се извършва от Mott Macdonald, известна английска инженерингова интернационална компания, Изпълнител, Надзор и Проектант. По разпоредбите на Червената книга FIDIC Инженерът управлява контракта, управлява работата и упълномощава заплащанията. Инженерът е представител на Възложителя с делегирани пълномощия и постоянно когато извършва отговорности или упражнява пълномощия, работи в интерес на Възложителя.

Възложителят дава утвърден от него план на Инженера и Изпълнителя. Всички действия по осъществяването на този план са осъществени в границите на договорните условия с експлицитното утвърждение на Инженера след координиране с Възложителя.

Съгласно условията на контракта са показани всички банкови гаранции за контрактуваните периоди. Относно изнесените данни за изпратени до нас писма, изискващи премахване на твърдени недостатъци на съображение на гаранционната ни отговорност като реализатор – уведомяваме Ви, че когато сме получавали преписка, правилно адресирана съгласно условията на договорните условия по ФИДИК, сме реагирали съгласно предписанията на контракта.
Като виновна компания сме отстранили всички безспорни искания по гаранционната ни отговорност, които са били правилно претендирани според договорните условия.

В България лабораториите не се разделят на частни и държавни, а на упълномощени и неакредитирани. Един от минималните критерии за квалифициране на оферентите в тръжната процедура, за продобиване на плана е Изпълнителят да разполага с лаборатория. В рамките на плана сме употребили няколко упълномощени лаборатории.

В България асфалтовите смеси се извършват по европейските стандарти, към които има национални приложения БДС ЕN 13108-1 и БДС ЕN 13108-5, а стандартът за скален материал е БДС ЕN 13043. Горепосочените стандарти регламентират влагането на варовикови скални материали под формата на каменно брашно, наедрял и малък скален материал. Има предписания за асфалтови смеси, които се проектират със 100% скален материал, има предписания, които дефинират да бъде вложен наедрял скален материал с коефициент на гланциране над 50%.

„ Трейс Груп Холд “ АД е измежду дребното в България строителни обществени компании, с кристално ясна благосъстоятелност и капитал на Софийската Фондова Борса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР