От този уикенд - 8 и 9 януари, се възстановява

...
От този уикенд - 8 и 9 януари, се възстановява
Коментари Харесай

Изнесените ваксинационни пунктове в София отново ще заработят

От този уикенд - 8 и 9 януари, се възвръща работата на изнесените имунизационни пунктове в София. Това реши Столичният общински щаб, призован от кмета на София Йорданка Фандъкова.

Пунктовете бяха отворени през предходната година за да се форсира процесът на имунизация в столицата, както и да се понижи натискът към здравните заведения. Те се намират в моловете „ Парадайс “, „ Сердика “, „ Ринг Мол “, The Mall, „ България “, както и в културния дом в „ Дружба “.

Ваксини през съботно-неделните дни ще се слагат и в разкритите пунктове на две от станциите на метрото – „ НДК “ и „ Софийски университет “, както и в 12. ДКЦ и 24. ДКЦ.

Продължава и самодейността на Столичната община за слагане на ваксини на работното място по поръчка на компании.

От през днешния ден към този момент работят имунизационните пунктове в 7 диагностично-консултативни центъра - 8, 11, 12, 13, 18, 20 и 24 ДКЦ, както и в метростанциите „ НДК “ и „ Софийски университет “.

100 000 души са били имунизирани през предходната година в разкритите от Столичната община пунктове, а над 40% от столичани имат приключен имунизационен курс.

По данни на РУО-София 425 възпитаници от общо 143 000 и двама учители от 16 000 са карантинирани все още, което е относително дребен %. През последната седмица на декември в учебно заведение са се върнали в присъствена форма на образование 78% от всички възпитаници.

Само три групи от детските градини все още са карантинирани. Според кмета на София Йорданка Фандъкова учебните заведения и детските градини не би трябвало да се затварят, а да продължат да работят при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения и тестване на учениците.

Засилва се и контролът за съблюдаване на ограниченията в градският превоз и огромните търговски обекти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР