От този месец потребителите на приложенията Instagram и Facebook за

...
От този месец потребителите на приложенията Instagram и Facebook за
Коментари Харесай

Meta сподели как да избегнете новата такса на Apple при подсилване на публикации в Instagram и Facebook

От този месец потребителите на приложенията Instagram и Фейсбук за iOS ще би трябвало да заплащат спомагателна 30% такса. Тя ще се начислявана от Apple върху заплащанията в приложението, когато те заплащат за промотиране/подсилване (boost-ване) на изявленията си. Това ще засегне първо жителите на Съединени американски щати, а по-късно ще бъде разширено и за други райони.

От Meta обаче споделят по какъв начин можем да избегнем ненужните разноски.

В обява в блога си през вчерашния ден Meta съобщи, че е в мъчно състояние. Това е по този начин, тъй като ще би трябвало или да отстрани функционалността за промотиране на изявления от своите приложения за iOS. Или да се придържа към разпоредбите на Apple.

„ Не желаеме да лишаваме опцията за промотиране на изявления.. “

каза компанията и предложи на потребителите елементарен метод да избегнат спомагателните разноски в този случай

Напомняме, че функционалността за разпространение (boost-ване) на изявления разрешава на частни и търговски консуматори да разпространяват наличието си в приложения като Фейсбук или Instagram. Без да е належащо да организират рекламна акция посредством Ads Manager. Последният е рекламният инструмент на Meta, който разрешава на марките да купуват и основават реклами.

За да се избегнат спомагателните разноски за разпространение на наличие,

Meta предлага потребителите просто да излязат от приложението за iOS и да разпространяват наличието си в Instagram и Фейсбук посредством уеб браузър като Safari или Chrome. Така няма да е нужно да заплащат комисиона на Apple.

Благодарение на последните промени рекламодателите, които разпространяват изявления в платформата iOS ще бъдат таксувани от Apple, а не от Meta и ще би трябвало да заплащат за услугата авансово, а не след проявлението на рекламата, както беше до момента.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР