От този месец новите твърди дискове с още по-внушителен капацитет

...
От този месец новите твърди дискове с още по-внушителен капацитет
Коментари Харесай

Сървърният твърд диск Western Digital Ultrastar DC HC580 24 TB –  капацитет при висока плътност, надеждност и постоянна производителност

От този месец новите твърди дискове с още по-внушителен потенциал на Western Digital като Ultrastar DC HC580 с потенциал 24 TB и SATA интерфейс се оферират от формалния сътрудник ADSYS. Моделите, които употребяват стандартен магнитен запис са предопределени за най-различни приложения в центрове за данни, в това число облачни, корпоративни, хиперскалируеми системи и корпоративни клиенти.

Новите твърди дискове са освен измежду моделите с максимален потенциал, които се оферират през днешния ден, само че и са доста бързи съгласно стандартите: оптималната скорост на трансфер на данни е до 298 MB/s, а устойчивата скорост на трансфер на данни е до 265 MB/s.

Що се отнася до потреблението на сила, те са с номинална мощ 5,5 W в режим на покой и 6,8 W – 9,8 W в работен режим (50/50 четене/запис), което е в сходство с техните прародители.

Като се има поради по-големият потенциал на новите дискове на фона на сходна консумация на сила, се твърди, че тяхната енергийна успеваемост в терабайт на ват е с 10% – 12% по-висока спрямо предходното потомство твърди дискове, което е добра вест за центровете за данни с лимитирана мощ.

Непрестанното повишаване на данните значи, че организациите би трябвало да намерят способи за дейно предпазване на от ден на ден данни

Твърдият диск Ultrastar DC HC580 24TB с усъвършенствана технология OptiNAND е идната стъпка в региона на твърдите дискове с огромен потенциал, която разрешава на центровете за данни да усилят оптимално съхранението на данни, изключително в среди с лимитирани площи и сила.

Новите твърди дискове Ultrastar DC HC580 са основани на потвърдената 10-дискова платформа на компанията в корпоративен клас, със скорост на въртене на шпиндела 7200 об/мин, която разчита на енергийно подпомаган вертикален магнитен запис (ePMR) и разполага с патентованите от компанията усъвършенствания OptiNAND за повишение на продуктивността в действителни приложения. В диска е поместено iNAND Universal Flash Storage (UFS) устройство за предпазване на данни, което усъвършенства надеждността при положение на отпадане на зареждането като усилва размера на енергийнонезависимата памет (NVM), която се употребява за прекопирване на мета данните върху iNAND.

Моделите разполагат с ArmorCache

Функцията е задействана от OptiNAND, която предлага по-висока продуктивност в режим на изключен кеш за запис и обезпечава отбрана при отпадане на зареждането в режим на задействан кеш за запис. Този здрав диск обезпечава надеждност в интензивни среди на центрове за данни с до 2,5 млн. часа MTBF3 (прогнозно).

Като твърди дискове за центрове за данни, Ultrastar DC моделите са предопределени за годишно натоварване от 550 TB и разполагат с голям брой усъвършенствания, с цел да се подсигурява, че те работят предсказуемо и надеждно в среди за предпазване с доста дискове с висока компактност, което включва мотори, прикрепени от горната страна и изпод, датчици за трептения при въртене, усъвършенствани глави за четене/запис и подобаващ фърмуер.

24 TB CMR HDD Ultrastar DC HC580 с усъвършенствана технология OptiNAND е идващият скок в плътността на данните, позволявайки на клиентите на центрове за данни да усилят оптимално съхранението на данни в границите на същата повърхност и в среди с лимитирана мощ

За по-добра компактност на предпазване HC580 може да разреши до 612 TB сурово предпазване на единица долап в решение 4U със 102 гнезда за дискове. Тези дискове са и по-енергийно ефикасни, осигурявайки 12% по-малко ват/ТБ спрямо предходната версия на компанията с потенциал 22 TB.

Western Digital Ultrastar DC HC580 е предопределен за облачни и хиперскалируеми системи за предпазване на данни, дистрибутирани файлови системи, разбор на Big Data масиви и други приложения, където се търси потенциал при висока компактност, надеждност и непрекъсната продуктивност. Същевременно поради високата компактност на запис се реализира отлична цена на терабайт и усъвършенствана енергийна успеваемост, които смъкват и общата цена на владеене.

Western Digital Ultrastar DC HC580 с потенциал 24 TB дава в допълнение успокоение с 5-годишна лимитирана гаранция.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР