От този час на днешна дата се забранява влизането и

...
От този час на днешна дата се забранява влизането и
Коментари Харесай

Поставят Банско под строга карантина

От този час на днешна дата се не разрешава влизането и излизането на всички лица пребиваващи в Банско. Това разгласи ръководителят на Националния действен щаб против ковид ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Мерките са за период от 2 седмици.  Лицата с адресна регистрация в Банско, които се намират отвън града, могат да се приберат до 20 ч. на 18 март.

Забранява се излизането по улиците на всички поданици без основателна причина. За такава причина се одобряват визитите на магазини за хранителни артикули, аптеки, здравни пунктове, банки, застрахователни институции и бензиностанции.

Никой не може да влиза в Банско или напуща града с изключение на товарните коли, които доставят в града хранителни артикули, артикули от първа нужда и медикаменти, чиновници свързани с комунални и битови услуги, здравни инспектори, полицейски чиновници, медицински лица, свързани с реализирането на незабавна здравна помощ.

В момента на територията на Банско има към 200 задгранични туристи, като те ще могат да изоставен града в границите на 24. Останалите ще бъдат под карантина и ще би трябвало да съблюдават всички планувани ограничения.

" Министерство на вътрешните работи взима ограничения за спазването на заповедта. Разпоредил съм на основния секретар и шефовете на регионални дирекции да подхващат всички законови ограничения, с цел да подсигуряват осъществяването на заповедта. Искам да помоля всички жители да не нарушават заповедта и да не навлизат в града, като това ще се приема като нарушение на карантина, за което съгласно новия закон се постанова наказване до 5 години затвор и санкция ", съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов. 

На контролните пунктове ще бъдат чиновници на Министерство на вътрешните работи от други елементи от страната, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. При потребност при незабавни случаи ще се изпращат медицински лица в града също от други елементи от страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР