“От това, което знам за мисленето на президента, премиера и

...
“От това, което знам за мисленето на президента, премиера и
Коментари Харесай

Скопие се надява, че България блъфира за блокиране на преговорите за ЕС

“От това, което знам за мисленето на президента, премиера и външния министър на България, те не имат намерение да ни блокират в договарянията с Европейски Съюз ". Това разяснява президентът на Северна Македония Стево Пендаровски в изявление пред македонският ефирен канал “24 Вести “. Той въпреки всичко позволи, че на доктрина всичко е допустимо.

Пендаровки споделя, че България ще се бори за своята рамкова позиция (за българския език и общата история), само че не има вяра, че ще излезе с открита обсада.

Преди седмица българският министър председател Бойко Борисов разгласи, че Скопие би трябвало да съблюдава Договора за добросъведство в противоположен случай може да наложи несъгласие на даването на начало на договарянията за участие в Европейски Съюз.

" Ако има открита обсада сред нас, ще се причисли трета страна, тъй че да се опита да бъде медиатор. Този въпрос би трябвало да бъде решен, може да се забави, само че в края той би трябвало да бъде решен “, споделя Пендаровски.

По отношение на Споразумението за добросъседство президентът сподели, че има най-малко един милион разнообразни тълкувания в Северна Мекедония и още един милион в България.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР