От това, което видяхме вчера и това, което виждаме днес,

...
От това, което видяхме вчера и това, което виждаме днес,
Коментари Харесай

Даниел Вълчев: Връщаме се към тази „чудесна” кочина от 90-те години

От това, което видяхме през вчерашния ден и това, което виждаме през днешния ден, съгласно мен ние с доста бързи стъпки се връщаме към тази „ чудесна ” кочина, в която живяхме през 90-те години. Това съобщи юристът и политик проф. Даниел Вълчев в предаването „ Пресечна точка ” във връзка футболния митинг в София в четвъртък вечер и политическите прецеденти от последните дни.

„ Агресията в обществото, неуважението към мнението на другия, желанието да останеш на някакъв мотив без значение какво мислят хората, някакви раздути бюджети, които нашите деца ще изплащат – всичко това ме кара да се чувствам наистина като през 90-те години, а това е доста неприятно ”, добави още деканът на Юридическия факултет към Софийския университет „ Св. Климент Охридски ”.

По думите му първото нещо, което няма по какъв начин да не направи усещане, е „ трагичната непросветеност на Министерството на вътрешните работи ”. Според него не става дума за „ момчетата, които са на улицата и са си изпуснали нервите ”, а че те не са подготвени да работят по избран метод. Техните ръководители не могат да се оправят с такава ситуция, уверен е Вълчев.

Юристът уточни, че реакцията на вътрешния министър Калин Стоянов е несъответстваща. Той уточни, че системата на Министерство на вътрешните работи е извънредно нереформирана и се нуждае от дълбоки промени.

„ Още една аналогия с 90-те години е, че извънредно доста инцидентни хора са основни позиции в страната и институциите и резултатът от това няма да бъде добър за нас. В същото време ние нехаем, тъй като не вървим изключително доста и на избори ”, съобщи някогашният министър на образованието.

Що се отнася до проектобюджета за 2024 година, Даниел Вълчев съобщи, че „ по-ляв, популистки и малоумен бюджет от този на Асен Василев ” не е виждал. Според него управяващите ще намерят консенсус по тази и други противоречиви тематики като дерогацията, тъй като множеството от тях нямат свободна воля.

За изкуствения разсъдък

Проф. Даниел Вълчев съобщи, че правото ще бъде една от засегнатите области от изкуствения разсъдък. По думите му рискът за обществото е, че хората не знаят какво тъкмо има и може една такава невронна мрежа, която толкоз наподобява на нашата, биологична такава. Той съобщи, че всяко нещо, което индивидът основава, мултиплицира неговите благоприятни условия. Важно е обаче с какви планове се употребява.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР