От това, което се запознах в публичното пространство, останах с

...
От това, което се запознах в публичното пространство, останах с
Коментари Харесай

Зам.-правосъден министър за българския вариант на Магнитски: Все още няма нищо конкретно

От това, което се срещнах в общественото пространство, останах с усещането, че създателят на законопроекта не е явен. Това съобщи в изявление за " Лице в лице " по bTV заместник-министърът на правораздаването Борислав Ганчев във връзка публикувания в общественото пространство български вид на закона " Магнитски ".

,,В Министерството на правораздаването имаме работна група, която работи по закон за ограничения за отбрана на националната сигурност, свързани с икономическата и с финансовата сигурност на страната. Това не е законопроектът, който беше оповестен в медиите. Ние не можем да застанем зад оповестения законопроект, тъй като съгласно нас той опонира на Конституцията, на европейското законодателство, на Европейската спогодба за отбрана правата на човека``, изясни Ганчев

По думите му задачата на готвения законопроект е да бъде предпазена националната сигурност, когато български жители и сдружения биват включвани в описи като този на " Магнитски ".

Продължаваме да работим, към момента нямаме подобен законопроект, който да бъде показан на обществото, акцентира зам.-министър Ганчев.

Той бе безапелационен, че страната ни има потребност от такова законодателство, тъй като институциите към този момент демонстрираха, че не могат да реагират съответно, когато някой попадне в лист като " Магнитски ".

Имаме много дискусионни въпроси, като да вземем за пример дали да се изготви напълно нов закон, или да се нанесе смяна в някои от в този момент настоящите закони. Като цяло имаме много разногласия, които са същностни, към момента нямаме нищо съответно, уточни в умозаключение зам.-министърът на правораздаването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР