"От това, което се случва, има един извод – Съветът

...
"От това, което се случва, има един извод – Съветът
Коментари Харесай

Каракачанов за ударите в Сирия: Непосредствена заплаха за България не съществува

"От това, което се случва, има един извод – Съветът за сигурност на Организация на обединените нации на процедура не действа. Той е поле за остри диспути, само че не и за взимане на решения. Това е огромният проблем”. Това съобщи в ефира на NOVA военният министър Красимир Каракачанов.

Той изясни, че акцията в Сирия е „ еднократен сигнален удар във връзка с държавното управление в Сирия”.

"Изстреляни са над 120 ракети по 3-4 обекта в Сирия. Говори се за 11-12 свалени ракети. Процентът на свалените ракети е дребен, което демонстрира, че единствено сирийката противовъздушна защита се е противопоставила, а не и съветската. Такива бяха и уверенията от съветска страна. Това демонстрира, че доста евентуално е да има връзка сред Русия и Съединени американски щати. Умерената реакция на Русия демонстрира, че е имало предварителна осведоменост сред двете държави”, разяснява Каракачанов.

Той изясни, че по линия на структурите на МО, които събират и проучват информацията, е било ясно, че може би още тази нощ ще има такива удари.

"Не се постанова въоръжените сили на република България да бъдат привеждани във някаква специфична степен на подготвеност, те си извършват отговорностите, само че не е належащо да се привежда друга степен на подготвеност, защото непосредствена опасност за България не съществува ", добави военният министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР