От Топлофикация София заявяват, че при определяне стойността на месечните

...
От Топлофикация София заявяват, че при определяне стойността на месечните
Коментари Харесай

Топлофикация София: При определяне на месечните фактури се ръководим единствено от нормативна уредба

От " Топлофикация София " декларират, че при установяване цената на месечните фактури през целия отоплителен сезон се управляват само от настоящата нормативна уредба и по-конкретно от Методиката за дялово систематизиране на топлинната сила в здания в режим на етажна благосъстоятелност, която е Приложение към член 61, алинея 1 от Наредба за топлоснабдяването.

Това се показва в писмо на сдружението във връзка публикувано по-рано през днешния ден известие от пресцентъра на националния омбудсман Диана Ковачева  Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 година Завършила е право в Софийския университет " Св. Климент, че е изпратила рекомендация до служебния министър на енергетиката и ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов, в която желае изключителна инспекция на „ Топлофикация София “ ЕАД поради голословно високите сметки за парно, които получиха столичани за планирано ползване през април.

" В отговор на публикуваното през днешния ден по-рано изказване на националния омбудсман  Диана Ковачева  Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 година Завършила е право в Софийския университет " Св. Климент Топлофикация София изрично декларира, че при установяване цената на месечните фактури през целия отоплителен сезон се управлява само от настоящата нормативна уредба и по съответно Методиката за дялово систематизиране на топлинната сила в здания в режим на етажна благосъстоятелност, която е Приложение към член 61, алинея 1 от Наредба за топлоснабдяването. Разпространеното изказване приказва за непознаване на цитираната нормативна уредба и дава опция за спекулации по сензитивна за обществото ни тематика. Отговори на въпросите, които се повдигат са дадени в Протокол №8/15.01.2021 година от съвещание на КЕВР по отношение на изключителна инспекция на „ Топлофикация София “ ЕАД във връзка „ потребителски тъжби за повишени сметки през месец ноември 2020 година “, обявиха от " Топлофикация София ".

От сдружението декларират още, че както и до момента, ще окаже цялостно подпомагане при положение на инспекция от контролните органи и Министерство на енергетиката.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР