От Топлофикация ще възстановят на клиентите си средно 10-15 лева

...
От Топлофикация ще възстановят на клиентите си средно 10-15 лева
Коментари Харесай

От Топлофикация ще възстановят на клиентите си средно 10-15 лева заради изравнителните фактури

От " Топлофикация " ще възстановят на клиентите си приблизително 10-15 лв. поради изравнителните фактури. Парите ще бъдат приспаднати от актуалната фактура за заплащане или от миналата, в случай че не е платена.

Ще бъдат обезщетени сметки, издадени след влизане в действие на по-ниското Данък добавена стойност за парното. То беше понижено от 20% на 9% от 9 юли. За такава сметка обаче не се приема цялата изравнителна, а единствено разликата сред платената предплатено сума и действително дължимите пари за потребените количества топлоенергия. Няма да има смяна в сметките на потребителите, които са надплатили потреблението си през годината и имат да получават пари, написа econ.bg.

В системата на сдружението и платежните оператори към този момент са забележими поправените изравнителни сметки. Дължимите от “Топлофикация-София ” суми ще бъдат автоматизирано възобновени по партидите на клиентите и ще послужат като депозит - ще бъдат приспаднати от настоящи или от последващи дължими фактури. На клиентите на топлофикация, които нямат отговорности, както по изравнителните сметки, по този начин и по настоящата фактура за август, сумата може да бъде изплатена на каса или да послужи за последващо обвързване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР