От тима на Мерцедес във Формула 1 се извиниха на

...
От тима на Мерцедес във Формула 1 се извиниха на
Коментари Харесай

Мерцедес се извини на Джордж Ръсел след квалификацията на Хунгароринг

От отбора на Мерцедес във Формула 1 се извиниха на водача Джордж Ръсел след грешката в квалификацията за Гран при на Унгария в Будапеща, която го остави на 18-о място.

Ръсел стана жертва на новия формат, ориентиран към понижаване на броя на гумите, превозени за надпреварите. Съотборникът му Люис Хамилтън ще започва от първа позиция в днешното съревнование, като това се случва за първи път от 2021 година.

" Направихме неточност при Джордж. Трябваше да го сложим в доста по-добра позиция на пистата и му се извинихме за това ", съобщи шефът на тима Тото Волф.

" Имаше няколко коли, които се движеха пред него и това явно провали последната му обиколка ", добави той.

Оперативният шеф Андрю Шовлин също призна, че отборът е разочаровал Ръсел с метода, по който е работил в първата квалифкационна сесия.

Джордж Ръсел съобщи от своя страна, че е усещал колата чудесно, само че е отчаян.

" Не трябваше да подхващаме толкоз доста опасности. Колата бе задоволително бърза, с цел да мине през идващите сесии ", добави водачът.

" В един миг би трябвало да мислиш за себе си. Има толкоз коли на пистата и разбирам за какво някои ме изпревариха. Просто ние не трябваше да сме там в този миг. Ако не правиш нещата както би трябвало, ще бъдеш осъден и тъкмо това ни се случи ", сподели още Ръсел.

Автор: Кремена Младенова/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР