От Tesla заявиха в началото на месеца, че батериите, които

...
От Tesla заявиха в началото на месеца, че батериите, които
Коментари Харесай

Panasonic разработва батерии за електроколи без кобалт

От Tesla обявиха при започване на месеца, че батериите, които употребява Модел 3, са постигнали най-висока енергийна компактност посредством " доста пониженото наличие на кобалт "

© Bobby Yip Още по тематиката
Електроколите могат да понижат със 100 милиарда $ налозите от горивата

Правителствата по света могат да се лишат от тези средства до 2030 година, предвижда Международната организация по енергетика
31 май 2018
Няма да има продуктова такса за електрически автомобили

Въвежда се такса и за рейсове и камиони
22 май 2018
Toyota ще продава електрически автомобили в Китай под марката на GAC

Целта на японската компания е да извърши идните квоти за продукцията на електрически коли в страната
19 май 2018
Джордж Сорос купи облигации за 35 млн. $ от Tesla

Милиардерът залага на бизнеса с електронни коли на Илън Мъск
16 май 2018
Rolls-Royce ще създава единствено електрически коли до 2040 година

Решението на компанията е предизвикано от затягащите се регулации за ограничение на нездравословните излъчвания
16 май 2018
Как да печелим от редките индустриални метали

Кобалт, литий, родий и други редки първични материали нарастват, само че инвестицията в тях не е толкоз лесна
16 мар 2018
Nissan и NEC продават бизнеса си за произвеждане на батерии

Купувач е китайският фонд GSR Capital
9 авг 2017 Производителят на акумулатори за Tesla - японската компания Panasonic, разгласи, че създава автомобилни акумулатори, които не съдържат кобалт. В основата на решението стои предстоящото повишаване на цената на метала поради огромното му търсене вследствие на развиването на производството на електрически коли, написа Reuters.

Планът на компанията

" Вече понижихме количеството на потребления кобалт ", декларира пред анализатори Кенджи Тамура, която e отпред на отдела, отговарящ за автомобилните акумулатори. " Целим да спрем напълно използването на детайла в близкото бъдеще и работим по въпроса ", прибавя тя.
Докато поставя старания да понижи наличието на минерала в батериите си, Panasonic се пробва и да подписва контракти с клиенти по този начин, че " компанията да може да намали рисковете, свързани с повишението на цените на материалите ", споделя Йошио Ито, шеф, отговарящ за автомобилния бизнес на компанията.

Партньорство с Tesla

Panasonic доставя акумулатори за модела на Tesla - Model 3. Те се създават в общия за двете компании цех за акумулатори Gigafactory в Невада. Ито споделя, че поради тясното си съдействие с Tesla, Panasonic си е сложила за цел да усили производството на акумулатори, защото американската компания има желание да усили продукцията на седана Model 3 до 5 хиляди на седмица до края на юни.

От Tesla обявиха при започване на месеца, че батериите, които употребява Model 3, са постигнали най-висока енергийна компактност посредством " доста пониженото наличие на кобалт " и нарасналото наличие на никел. Поддържа се превъзходна термична непоклатимост, настояват от компанията.

Бъдещето е в електрическите автомобили

Прогноза на Международната организация по енергетиката демонстрира, че търсенето на електрически автомобили ще се утрои през идващите 2 години, а това води и до нарасналата цената на кобалта и лития, чието търсене е допустимо да нарасне десетократно. Напредването на технологиите би могло да предотврати това.

Тъй като към 60% от международния кобалт се добива в Демократична република Конго, където към момента се употребява детски труд, производителите са изправени пред предизвикването да потвърдят, че продуктите им са устойчиви. Вероятно е това да подтиква устрема им към отхвърли от използването на кобалт в батериите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР