От тепиха до жълтите павета: Как борецът влезе в политиката?След

...
От тепиха до жълтите павета: Как борецът влезе в политиката?След
Коментари Харесай

Даниел Александров, ГЕРБ-СДС: Искам да бъда гласът на спортистите в парламента


От тепиха до жълтите павета: Как борецът влезе в политиката?

След доста победи и медали в битката Даниел Александров избира да продължи развиването си в политиката с упоритост да оказва помощ на спорта в България. Една история за триумфите на тепиха, допирните точки сред живота на професионалния състезател и работата като депутат и пътя към жълтите павета.

Даниел Александров е роден и израснал в Дупница. Той е народен играч по битка и притежател на редица трофеи в този спорт. Завършва междинното си обучение в Самоков и продължава образованието си в Националната спортна академия, където стартира и пътят му към професионалния спорт. Част е от националния тим по битка типичен жанр от 2010 година, а не след дълго става и титуляр в своята категория. В годините по-късно печели и три медала от европейски шампионати, а през 2016 година сбъдва фантазията си да взе участие на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, където остава в подножието на медалите.

Решението да се занимава интензивно с политика е последвано от включване в листите на ГЕРБ за парламентарните избори през април 2021 година.

За първи път е част от парламентарната група на партията в 49-ото Народно заседание и по този начин сменя битките на тепиха с дебатите в пленарната зала.

„ Дойдох в НСА и бях решил да не се занимавам професионално, а любителски, да завърша образованието си тук. Имах други насоки и цели. Обаче отсам се възпламени моята искра, тук потегли всичко. С поддръжката, която имах от треньора ми, разбрах, че в случай че искаш нещо и го искаш в действителност мощно и от сърце, ще се получи. Залата е моят дом. Някои хора споделят „ Моят дом, моята цитадела. За мен това е моята цитадела. Залата ме сътвори, направи ме това, което съм, и ми даде доста – дисциплинираност, другари “, признава Даниел Александров.

Той разкри, че има доста хубави, само че и доста неприятни мемоари.

„ В професионалния спорт няма по какъв начин постоянно да си на върха. Има възходи и падения. Аз прекосих през всеки един от тези стадии. Това, което усещам към всички българи като виновност е, че не можах да играя за олимпийски орден. Най-много ме боли за това, само че пък се надявам да мога да оказвам помощ от другата страна и да имаме не един, а доста “, изрази вяра Александров.

„ Съжалявам за някои неща, които не съумях да реализира като състезател, само че дадох всичко от себе си. Поне пред себе си и пред съвестта ми съм чист “, безапелационен е той.

Борецът-депутат показа, че спортът му липсва.

„ Липсват ми и приятелите, които съм си построил там. Защото ние бяхме като едно семейство. Аз прекарвах повече с моите съотборници, в сравнение с със фамилията си. Липсва ми доста жаждата за медали, напрежението. Сега отново усещам напрежение, само че от другата страна “, разкри още Александров.

„ Бях си сложил за цел да се откажа след Олимпийските игри в Токио, само че преди този момент не можах да взема квота и си споделих, че има още самун в мене и ще продължа. Но откакто се кандидатирах за депутат и получих предлагането от нашата политическа партия (бел. ред. ГЕРБ), получих позвънявания от едни хора, които ми споделиха, че би трябвало да предпочитам – дали да продължа със спорта, или да се занимавам с политика. Аз съм подобен човек, че това, което ми е на сърцето, поемам по този път. Притиснаха ме по някакъв метод “, описа той.

Бившият състезател призна, че първите му стъпки в Народното събрание са били придружени от стрес.

„ Може би с помощта на спорта го преодолях доста бързо “, показа той.

„ Баба ми ми споделяше – „ не се занимавай с политика, това е мръсно “. Аз съм влизал в доста разногласия с нея по тази тематика. Може би този фатализъм е една от аргументите доста младежи да не се интересуват от политика и да странят от нея. Аз желая да се обърна към тях: „ Политиката не е мръсна дума и не е мръсно занятие! Тук се взема решение ориста на България. Аз избрах да остана тук в България. Имал съм оферти да се състезавам за чужбина, само че избрах България. Тук сътворих семейство. Искам тук щерка ми да се развива. Тук градих кариерата си, бизнес “. На всички го дублирам това, споделям „ Хора, съединението прави силата, ние сме тук, с цел да решаваме проблеми, а не да сътворяваме проблеми “, означи депутатът от ГЕРБ-СДС.

Той е безапелационен, че има доста огромен разговор и допирни точки сред другите политически сили, изключително в този парламент, което е голям прогрес.

„ Ако на един лист поставиш целите, които ние имаме, и целите на друга партия, без да написа имената на партиите от горната страна, ще кажеш – „ това е една и съща партия “. Не виждам какъв е казусът и за какво да не можем да работим дружно “, уточни Александров.

Младият народен представител желае да бъде гласът на спортистите в Народното събрание.

„ Като част от спортната общественост знам от какво имат потребност спортистите. Искам да бъда техният глас от високото. Не споделям, че това е най-високото, само че отсам съм сигурен, че мога да им оказвам помощ доста повече, в сравнение с от залата “, разкри още Даниел Александров от ГЕРБ-СДС.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР