От темата за инцидента с колата на НСО не бива

...
От темата за инцидента с колата на НСО не бива
Коментари Харесай

Борисов: От инцидента с колата на НСО не бива да се прави политика

" От тематиката за случая с колата на НСО не трябва да се прави политика. Нека оставим специалистите да обсъдят има ли по какъв начин да се усъвършенства активността на службата. Ако има по какъв начин - ние бихме подкрепили измененията. Катастрофи се случват всекидневно и на всички места. Благодарение на положителното видеонаблюдение наложихме доста санкции, само че случаите не престават. Положението ще се усъвършенства, когато всеки един водач има високо съзнание и отговорност на пътя ". Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който участва на Годишен конгрес за резистентност на Западните Балкани. Събитието се провежда от Международния републикански институт на Съединени американски щати (IRI) и се организира в София от 12-14 декември.
Сподели с твоите другари
„ Страните от Балканския полуостров успяхме да създадем по този начин, че да ни извърнат внимание. Повече от 10-15 години Балканите не предизвикваха интерес. Радвам се, че със започването на нашето председателство поставихме тематиката „ Западни Балкани многото процеси ” в центъра на вниманието и на европейските сътрудници, и на Съединени американски щати. Надявам се Северна Македония да покаже разликата в развиването си и в това време чакам останалите страни, които желаят да се причислят към Европейски Съюз, деликатно да си премерват държанието и стъпките. Разкрачената поза не е потребна за никого - или си в НАТО или не си ", сподели Борисов. Премиерът Борисов напомни пред участниците, че в годините обратно връзките в района не са предизвиквали интерес, тъй като имаше войни.
Министър-председателят съобщи, че следващата година България е съдомакин на самодейността „ Берлински развой “, където тематиката за връзките на Балканите още веднъж ще бъде дискутирана. Премиерът изрази удовлетворение и от продължаването на въпроса от Хърватия, където идната година се чака Срещата на върха сред водачите на Европейски Съюз и страните от Западните Балкани. Министър-председателят Борисов акцентира, че в края на 2020 година България и кралят на Йордания ще бъдат домакини на процеса „ Акаба “, където ще бъдат разисквани ограниченията с битката с екстремизма и радикализма.
По време на форума министър председателят Бойко Борисов посочи нуждата от надграждане на съдействието в битката против екстремизма на оперативно и политическо равнище. „ Когато имаме политическата власт, би трябвало да създадем принадлежности и да се работи бързо по всички тези тематики “, съобщи още Борисов.
Сподели с твоите другари
По думите му единствено с работа, другарство и доверие е значимо да се ускорява съдействието в областта на сигурността сред страните в района. Пред участниците министър председателят Борисов акцентира, че България е образец за етническа приемливост и добави, че когато на Балканите има сигурност, вложенията и приходите порастват и се работи умерено.
„ На Балканите всички се обичаме, живеем си спокойно. Има етническа приемливост. Много е значимо да си сътрудничим. За нас, като балканци, е доста значимо да не оставим нито на европейците, нито на американците да изгубят доверие с нас ”, разясни Борисов.
Пред представителите на медиите министър-председателят Борисов акцентира, че този конгрес демонстрира поддръжката към България и работата на службите по линия на битката с радикализма и екстремизма. „ Във вътрешен проект е значимо да споделим опита на службите и Министерство на вътрешните работи. Врагът е мощен, той е общ и няма страна, която да се е подсигурила за това “, съобщи още министър председателят Борисов.
„ Форумът е значим в няколко направления – във вътрешен и интернационален проект. Опитваме се да се оправим с ислямизма. Подобни конгреси държат тематиката да е годна и сега ”, сподели още Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР