От тази седмица поне до деня на встъпване в длъжност

...
От тази седмица поне до деня на встъпване в длъжност
Коментари Харесай

ФБР алармира: Готви се въоръжено въстание, ако бъде свален Тръмп, протести избухват във всички щати

От тази седмица най-малко до деня на встъпване в служба на новоизбрания президент Джо Байдън на 20 януари се възнамеряват въоръжени митинги пред законодателните здания във всичките 50 щата на Съединени американски щати, и пред Капитолия във Вашингтон, която бе щурмувана на 6 януари от последователи на Тръмп. Това се споделя във вътрешен бюлетин на ФБР, представен от ABC News.

През последните дни ФБР е получил информация и за група, призоваваща за „ взлом “ против държавни, локални и федерални съдилища и административни здания, ако президентът Доналд Тръмп бъде отхвърлен от служба преди края на мандата си, оповестява dariknews.bg.

Групата възнамерява също по този начин да „ щурмува “ държавни офиси във всеки щат в деня, в който встъпва в служба Джо Байдън, без значение дали щатите са дали гласовете на електоралните си комисии за Байдън или за Тръмп.

"ФБР получи информация за разпозната въоръжена група, която има намерение да пътува до Вашингтон на 16 януари “, написа в бюлетина. "Те предизвестиха, че в случай че Конгресът се опита да отстрани президента Тръмп посредством 25-ата корекция, ще последва голямо въстание. "

Според документите, зад тези проведени старания стои гневна крайнодясна група, известна като Boogaloo.

В документа се показва, че придвижването Boogaloo има вяра, че "въстанието против държавното управление е неизбежно и някои считат, че би трябвало да се форсира графикът на въоръжени антиправителствени дейности, водещи до революция ", оповестява dir.bg.

Както бе упоменато, членовете на придвижването приканват за "щурм " против съдилища на всякакво равнище, държавни и административни здания преди инаугурацията на Джо Байдън идната сряда, 20 януари - и в самия ден.

Федералните чиновници на правоприлагащите органи посъветваха полицейските организации да усилят ограниченията за сигурност в държавните здания в цялата страна след щурма в Капитолия на Съединени американски щати, оповестиха източници от правоприлагащите органи пред ABC News.

В същото време, Министерстото на защитата на Съединени американски щати позволи разполагането на 15 000 военни във Вашингтон по време на инаугурацията на Джо Байдън. Това е декларирал шефът на Националната армия на Съединени американски щати военачалник Дениъл Хокансън, осведоми The Washington Post, представен от standartnews.com.

В американската столица към този момент се намират 6 000 гвардейци, а точният брой на военнослужащите ще зависи от настояванията на федералните сътрудници. Близо 10 000 от тях ще са на терен още в събота, с цел да оказват помощ за логистиката и връзките.

Властите не разрешиха до 24 януари достъпа на туристи до Монумента на Вашингтон - мястото, от което в сряда стартира шествието против Капитолия, приключило с взлом на Народното събрание и лишило живота на петима.

В понеделник организационният комитет за инаугурацията на Байдън сподели, че тематиката на церемонията ще е "Обединена Америка ". Комитетът на церемонията прикани американците да не идват във Вашингтон за събитието. Огромното пространство от Капитолия до Мемориала на Линкълн ще бъде покрито с 191 500 флагове с друг размер, които да съставляват хората, които няма да могат да участват.

На 7 януари Конгресът на Съединени американски щати утвърди Байдън за президент, а инаугурацията му е планувана за 20 януари.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР