От тази година юридическите лица, които през 2017 г. не

...
От тази година юридическите лица, които през 2017 г. не
Коментари Харесай

Ето кои фирми не са длъжни да подават данъчни декларации

От тази година юридическите лица, които през 2017 година не са осъществявали активност по смисъла на Закона за счетоводството, не са длъжни да подават както годишен доклад за активността, по този начин и годишна данъчна декларация, напомнят от Националата организация по приходите.

Според разбор на Национална агенция за приходите тази мярка ще спести разноски за преводи, превоз, заплати на чиновници на близо 200 000 компании, които до момента изпращаха в Национална агенция за приходите своите заявления без да имат активност.

Останалите сдружения подават годишна декларация за облагане с корпоративен налог за 2017 година в период до 2 април 2018 година (31 март е в събота.). С  тази декларация се подава и годишен доклад за активността. В същия период би трябвало да се заплати и дължимият корпоративен налог, след приспадането на направените предплатени вноски.

Плащането на задължението към хазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна записка за заплащане към бюджета. Други разновидности за заплащане са с пощенски запис или посредством интернет.

Данъчната декларация се подава по електронен път (чрез интернет с електронен подпис).  

Неподаването на декларациите се глоби, като минималната санкция е 500 лв. за юридическото лице и 200 лв. за шефа на компанията.

Повече информация за попълването и подаване на декларацията за облагане с корпоративни налози може да се получи на телефона за информация на Национална агенция за приходите 0700 18 700 на цената на градски диалог. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР