От тази година ваучерите за храна, който работодателят дава на

...
От тази година ваучерите за храна, който работодателят дава на
Коментари Харесай

Бюджет 2022: Ваучерите за храна стават 200 лв. С тях ще се плащат и сметките за ток и вода, но не и за парно

От тази година ваучерите за храна, който работодателят дава на чиновниците си, към този момент могат да бъдат до 200 лв. на месец, а не 80 лв. както до момента, планува бюджетът за тази година, който е импортиран за гласоподаване в Народното събрание.

Обещано беше с тях да могат да се заплащат и комунални сметки. Според документа, импортиран в Народното събрание обаче излиза наяве, че " Ваучерите за храна по член 209, алинея 1 от Закона за корпоративното подоходно облагане, издадени в границите на квотата по член 58 могат да се употребяват и за възнаграждение на употребени за битови потребности електрическа сила и вода “. Така на процедура с тях няма да може да се заплати сметката за парно да вземем за пример.

За да се употребяват ваучерите за заплащане на сметки за токи  и вода, операторите би трябвало да сключат контракти с снабдители, които са лица, осъществяващи активност по даване на електрическа сила и вода за битови потребности, написа още в документа..

Освен това е нужно да дават на работодателите и ползвателите описи с обекти, които одобряват ваучерите за заплащане.

Квотата им с бюджета за тази година се усилва на 1 милиарда лева, а през 2021-а бе 390 млн. лева и бе изчерпана още през ноември, коментират от Асоциацията на операторите на ваучери за храна.

До приемането на бюджета компаниите могат да дават месечни ваучери на стойност 80 лв., като за януари и февруари те ще бъдат дадени вкупом.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР