От тази година Франкофоли се мести в София и ще

...
От тази година Франкофоли се мести в София и ще
Коментари Харесай

Мika и Rag’n’Bone Man откриват фестивала Франкофоли в София през юни

От тази година Франкофоли се мести в София и ще посреща своята аудитория в Парка на столичното летище.

Мika и Rag’n’Bone Man идват в България със своите първи концерти у нас в първия ден на фестивала за модерна музика Франкофоли, който ще се организира на 19 и 20 юни т.г. Световните поп звезди ще се качат на сцена на 19 юни, а през февруари ще бъдат оповестени и останалите участници в тазгодишното музикално събитие, заяви Христина Борисова, шеф на фестивала у нас.

Една от изненадите на Франкофоли тази година е новото място на провеждането му. След 5 супер сполучливи издания в Благоевград, от 2020 за първи път голямата сцена на летният фестивал ще бъде издигната в София с общителната поддръжка на Столична Община.

До момента, в българските издания на френския фестивал Франкофоли се включиха едни от най-популярните по света френски и интернационалните актьори, измежду които ZAZ, Нувел Ваг, Джипси кингс, Патрисия Каас, DJ Боб Синклер, Имани, LP, Кенджи Жирак, Метр Гимс и други, а миналага година, със съдействието на Българския културен институт в Париж, Котарашки бяха първите български музиканти, селекционирани в програмата на Франкофоли в Ла Рашел, Франция.

Mika е роден е в Бейрут, Ливан през 1983, само че скоро по-късно, заради изострената политическа обстановка там, фамилията се мести в Париж когато той е още бебе. Остават там идващите 8 години, преди да се заселят в Лондон през 1992. В началото Mika има усложнения в учебно заведение, дължащи се на дислексия, заради което постоянно остава в къщи. Майка му взема решение да наеме учителка по пиано и солфеж и тъкмо тя съумява отприщи гения на момчето. Влечението му по операта отключва личните му нетипични вокални заложби и няколко години по-късно влиза в Кралския музикален лицей. Но младият актьор мечтае за поп кариера на огромната английска сцена.

Професионалното му начало е мъчно, пробва в разнообразни музикални студия, които обаче, комплицирани от неговия необикновен жанр, отхвърлят да му дадат късмет. Тласък му дава запознанството му с инженера по тон на Bee Gees.

Така, през 2006, записва първия си сингъл Relax,Take It Easy, а по-късно албумът Life in Cartoon Motion през 2007, който бързо става известен в цяла Европа, номер едно в Англия, Белгия и Швейцария, оглавява продажбите на албуми във Франция същата година и доближава 5 милиона продадени кория в целия свят. Следват няколко години на бърза и шеметна кариера и турнета в Съединени американски щати, Канада и цяла Европа. Появата на втория му албум The Boy Who Knew Too Much /2009/, а по-късно и на третия - The Origin of Love, / 2012/, вършат Mika международна звезда.

Често го съпоставят с Фреди Меркюри, освен поради приликата в тембъра, само че и поради екстравагантния му тип и метод на живот на сцената и в живота. Спекулащиите към персоналния живот на артиста са честа тематика в медиите до 2012 година, когато Mika разкрива своята хомосексуалност пред американското списание Instinct.

Последният му албум излиза през есента на предходната година и носи заглавиято My Name Is Michael Holbrook /Казвам се Майкъл Холбрук/ - неговото същинско име. Едновременно извънредно съкровен, инспириран от персоналната му фамилна история албум, само че и благозвучен, танцувален, избухлив като самия него.

Концертът на Mika на Франкофоли и част от европейското турне на артиста, което до лятото има планувани участия в Италия, Холандия, Франция, Австралия, Нова Зенландия, Съединени американски щати и Канада, а на 19 юни – и в България.

Другата международна звезда, която ще се качи на сцената на Франкофоли на 19 юни, е британецът Rag’n’Bone Man - една от огромните сензации на международната музикална сцена през последните години.



Истинското му име е Рори Греъм, само че за милиони почитатели по света е прочут под артистичния си псевдоним Rag’n’Bone Man. Роден е в малко градче край Брайтън в музикално семейство на китарист и певица. Започва да се занимава с музика още на 15 като рапър в родния си град Укфийлд. По-късно е част от ъндърграунд групата Rum Committee в Брайтън. На 19 пробва гласа си в блус музиката, като пее в локален пъб, издава и лично EP, носещо името Blues Town. През 2011 година стартира да работи с английския хип-хоп лейбъл High Focus, участвайки в разнообразни планове. През 2014 той издава ново EP – Wolves, съдържащо девет части. През 2015 година идва ред и на EP-то Disfigured, с което Rag’n’Bone Man влиза в плей листите BBC Radio 1 и е първата му поръчка за международна известност.

Следва бърза и сполучлива кариера, която го извежда до един от най-разпознаваемите актьори в поп музиката през 2016. Началото е сложено с контракт с огромната звукозаписвателна компания Columbia Records. Бързо по-късно излиза дебютният му сингъл Human, който доближава до №1 в чартовете на няколко страни – Швейцария, Белгия, Австрия и Германия и парчето прави английския реализатор известен по целия свят. В същата година се появява и първият му студиен албум, също носещ името Human.

Популярността на младия ексцентричен британец на международната сцена пораства, той става любим на публиката и бързо се изстреля към върховете на музикалните ранглисти, а клипът на Human събра милиони гледания в обществените мрежи и YouTube. През 2017 и 2018 става притежател на няколко награди BRIT, номиниран е и за NRJ Music Awards и MTV Europe Awards.

Мika и Rag’n’Bone Man ще излязат за първи път на българска сцена в границите на фестивала Франкофоли на 19 юни т.г.

Билетите за събитието са в продажба в мрежите на eventim.bg от 29 януари т.г., на цени от 90 лв. за един ден на фестивала и 130 лв. – фестивален пас за двете вечери.

Първите 1000 фестивални билета могат да бъдат закупени на преференциална цена от 100 лв. до изчерпването им.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР