От тази бройка около 350 хиляди ще пътуват в пределите

...
От тази бройка около 350 хиляди ще пътуват в пределите
Коментари Харесай

Около 450 хиляди българи се очаква да пътуват през майските празници

”От тази численост към 350 хиляди ще пътуват в рамките на страната ни, а 70 хиляди - в чужбина ”, изясни той. И установи, че измежду най-предпочитаните дестинации за българите са Гърция, Македония, Сърбия, Румъния и страните от Европейски Съюз.

" По отношение на предстоящите идващи задгранични туристи е вероятен напор с изключение на към нормалните дестинации като София, Варна и Бургас и към градове като Пловдив и Велико Търново ", сподели още Драганов.

" Ние към момента сме в пролетния туристически сезон. Нека кажем, че България е четирисезонна туристическа дестинация. В този пролетен туристически сезон чакаме към милион и 100 хиляди чужденци да дойдат в страната ни, с активност от 33 хиляди гости приблизително на ден. Може би, за първи път през месец май ще надхвърлим един милион задгранични гости, влезнали през границата, защото в реалност е доста интензивно пътуването през април и то в резултат на новооткритите полети до Варна и Бургас ", разяснява още той.

И добави, че към 4% от българите се доверяват на туроператори за организация на своята отмора. По думите му пътуващите българите, които образуват съсловие от близо 3 милиона и половина души, са на път приблизително по 5,4 пъти годишно. От друга страна, повода България да бъде преоткрита като туристическа дестинация е " рекламата от уста на уста ", защото задграничните туристи споделят отлични усещания от видяното у нас.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР