от ТАСС. Днес българският посланик в Москва Атанас Кристин е

...
от ТАСС. Днес българският посланик в Москва Атанас Кристин е
Коментари Харесай

Русия експулсира 14 български дипломати frognews.bg

от ТАСС. Днес българският дипломат в Москва Атанас Кристин е бил извикан във външното министерство на Русия, където му е била връчена нота.

" Тази мярка е отговор на нестимулираното решение на българската страна да разгласи за persona nоn grata 70 сътрудници на нашите задгранични задачи, да вкара квоти в числеността на дипломатическия и административно-техническия личен състав на Русия в България, както и краткотрайно да закрие Генералното консулство на Руската федерация в Русе. Искаме да подчертаем, че отговорността за тези контра продуктивни стъпки напълно и изцяло е на правителсството на България отпред с господин Петков ", се споделя в изказването на Министерството на външните работи на Русия(link is external). Според него сходни стъпки " свидетелстват за по-нататъшната деградация на груповия Запад, който е подготвен да жертва ползите на сътрудниците си, единствено и единствено с цел да навреди на Русия ". " Безприкословното следване на тази деструктивна линия от страна на публична София провокира страдание ", приключва изказването

В края на юни България отзовава 70 съветски дипломати, което се оказа невиждан ход за връзките сред двете страни в последните десетилетия. Това провокира гнева на посланика на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова, която заплаши, че Русия ще затвори посолството си, в случай че изгонените съветски дипломати не бъдат върнати на работа неотложно. Въпреки острата реакция Митрофанова остана на България.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР