От там са категорични, че констатации за подобни нарушения до

...
От там са категорични, че констатации за подобни нарушения до
Коментари Харесай

„Брикел“ след съобщението за затваряне на предприятието: Сандов застрашава енергийната сигурност на страната

От там са безапелационни, че констатации за сходни нарушавания досега липсват.

„ Поради този факт оповестяваме истината, тъй като не считаме за обикновено в една правова страна да се прави избирателен пиар на гърба на частни сдружения, които освен са поръчител за българската енергийна сигурност, а и от които директно зависят 1300 работни места”, допълват от „ Брикел”

От там споделят, че до в този момент няма натрапен формален протокол от Регионална инспекция за опазване на околната среда Стара Загора и Хасково за осъществената инспекция преди седмица.

„ До в този момент Брикел няма формален протокол от Изпълнителна организация по околна среда за осъществената инспекция преди седмица.

До в този момент Брикел няма формален протокол от Национален център за запазване на публичното здраве и работа пожарна сигурност и отбрана на популацията за осъществената инспекция преди седмица. От думите на министъра в оставка Сандов стана ясно, че най-голямото закононарушение, осъществено от Брикел, е бензиностанция, издигната с неточности в отстоянията. Е, ще остраним този проблем, само че надали и той е задоволително сериозен, да докара до затваряне на сдружението.

До в този момент сме получили само формален протокол за осъществената преди седмица инспекция от Инспекция по труда, в който не са установени пропуски, които могат да доведат до затваряне на сдружението “.

За Ръководството на Брикел е нелогично и подозрително повече от седмица след осъществени инспекции, публични констативни протоколи да не са ни предоставеним, макар че сме ги поискали! „ Какво криете, господин Министър в оставка? Да не би да открихте, че не сме направили нарушавания, задоволителни, с цел да ни пандизите? “, питат те.

От „ Брикел” декларират, че Борислав Сандов лъже обществено.

„ Днес желаеме да разберем за какво Министърът в оставка Борислав Сандов пропуща да каже, че: До в този момент Брикел обезпечава обогатено енергийно гориво, гарантиращо отоплението на няколко огромни български градове. Тези градове обезпечават топлоснабдяване за стотици хиляди български семейства, които са избрали най-евтиният разполагаем в България способ за отопление. До в този момент Брикел подсигурява повече от 6 000 работни места в 5 български области. До в този момент Брикел сполучливо осъществя план за потребление на биомаса като гориво, което е потвърден 100% екологичен източник на сила. В момента създаваме проекти за нови вложения на стойност милиони лв., които да се вложат в планове за декарбонизация.

Ние изрично заявяваме следното:

Така наложената насилствена административна мярка на Брикел е следващият акт, показващ само желанието на към този момент бившето държавно управление да остави след себе си страната в цялостен безпорядък и да докара енергетиката до колапс. Предприетите дейности от Министъра в оставка Сандов в последния ден от неговото престояване като началник на Министерство на околната среда и водите, е акт на безумна безнаказаност. Правителството, от което е част Министърът в оставка Сандов, оставя тежко завещание на служебния кабинет.

И с цел да бъдем изцяло откровени към жителите, те би трябвало да получат и отговори на следните въпроси:

Ще поеме ли министърът в оставка Сандов отговорност за това, че посредством безпричинното и скалъпено затваряне на Брикел излага на риск живота и здравето на стотици хиляди българи, които ще останат на студено, а евентуално и на мрачно, още тази зима?

Ще поеме ли министърът в оставка Сандов отговорност за това, че поради рецесията с доставките на природен газ, когато цяла Европа се връща към въглищата, той еднолично затваря сдружение, което работи с локална суровина и още по-лошо –произвежда от нея обогатено енергийно гориво, което се употребява от половината топлофикации в страната?

Ще поеме ли държавното управление с вицепремиер в оставка Сандов политическата отговорност за основаната от тях рецесия в енергетиката, в която оставят страната?

И на последно място, жителите на България ясно би трябвало да схванат, че:

Със своето предумишлено решение за затваряне на Брикел Министърът в оставка Сандов заплашва енергийната сигурност на страната. Вместо страната да оказва помощ за реализиране на плавния и обективен енергиен преход, с лека ръка се затварят работещи предприятия.

Неистовото предпочитание на министъра в оставка Сандов да разрушава, а не да гради, ще коства на жителите освен спомагателни разноски, само че и ще заплаши тяхното качество на живот.

Ние имаме вяра във върховенството на закона и в устоите на българската държавност и се надяваме, че българската правораздавателна система ще накаже рисковите за обществото упоритости на министъра в оставка Сандов за заличаване българската енергетика”, се споделя в позицията, изпратена до медиите.

В умозаключение от сдружението упорстват бъдещата изпълнителна власт да взима точно и след експертен разбор решения, когато са свързани със ориста на хиляди жители, в очертаващата се тежка зима.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР