От там потвърдиха, че Вътев е подал оставка. Мотивите към

...
От там потвърдиха, че Вътев е подал оставка. Мотивите към
Коментари Харесай

Земеделският министър Кирил Вътев е подал оставка

От там потвърдиха, че Вътев е подал оставка. Мотивите все още не са известни. Кандидатът, посочен от служебния министър председател да заеме поста, е Георги Тахов. 

В предлагането си до президента Румен Радев, Димитър Главчев показва като претекстове за промяната несправяне със служебните отговорности от страна на служебния аграрни министър, вследствие на което продължава напрежението и недоволството в аграрния бранш, без да се стигне до нужните законодателни и управнически решения с нужната финансова обезпеченост, като да вземем за пример украинската помощ за земеделските стопани за 2024 година и към момента нестартиралата акция по директните заплащания, което основава съществени усложнения в бранша.

Кирил Вътев беше един от четиримата министри на постоянното държавно управление на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, които резервираха постовете си и в служебния кабинет. Тогава той аргументира оставането си в агроведомството с готовност да довърши започнатата работа. Въпреки това единствено 8 дни след формалното назначение на служебния кабинет Вътев подаде оставка.

Вчера, 15 април, служебният премиер предложи Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър. В предлагането до президента Румен Радев Главчев предложи поста да заеме Даниел Митов.

Като претекстове за персоналната смяна министър-председателят уточни нуждата от навременна и виновна съгласуваност и връзка сред членовете на кабинета, от една страна, както и със съдружниците и сътрудниците, от друга.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР