От Световната здравна организация обобщават - само в Европа близо

...
От Световната здравна организация обобщават - само в Европа близо
Коментари Харесай

Болестите на нашия век – паник атаките, тревожността, депресията

От Световната здравна организация обобщават - единствено в Европа близо 37 милиона души страдат от тревога, а над 44 милиона се оплакват от меланхолия.

Когато идва първата паник офанзива, Йоана е единствено на 21 години. Вози се в метрото, когато усеща по какъв начин през цялото ѝ тяло минават странни талази от терзание. Следва тежест в гърдите, разтърсване, болки в гърдите. Мисли си, че получава инфаркт и ужасът прониква в нея. След 10 ужасни минути всичко минава.

След тази преживелица Йоана влиза в порочния кръг на паническото разстройство. Паник офанзивите са всекидневие, а страхът за живота ѝ се настанява трайно в всекидневието ѝ. Над година обикаля по най-различни доктори, само че получава единствено позитивни мнения за своето здравно положение. Накрая и стига до диагнозата „ обезпокоително разстройство “.

Като Йоана са още стотици, в случай че не хиляди хора в България.

Обикновено тези хора си мислят, че са единствени и към този момент не могат да се впишат в естествена среда, тъй като нещо не е както би трябвало с тяхното тяло. Е, не е по този начин! Но какво е спасението и има ли такова? Накъде да тръгнем, в случай че изпаднем в сходна обстановка?

За паниката в обществото

Пандемия, отрицателни вести, натоварено всекидневие, преумора… това са все фактори, които въздействат по тази причина 14,5% от хората в България в някакъв стадий от живота си да са страдали от меланхолия или други психологични разстройства. Това сочат данните на Националния център по публично здраве и разбори.

От Световната здравна организация пък обобщават, че единствено в Европа близо 37 милиона души страдат от тревога, а над 44 милиона се оплакват от меланхолия, осведоми Днес.бг. Тази притеснителна цифра обаче пораства с всяка минала година, тормозят се психолози. Световната статистика демонстрира и други притеснителни данни – всеки пети човек през живота си е преживявал депресивен епизод. Диагнозата обаче визира два пъти по-често женския пол.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР