От Световната лека атлетика са разочаровани от отказа крос-кънтри да

...
От Световната лека атлетика са разочаровани от отказа крос-кънтри да
Коментари Харесай

МОК отхвърли предложението за включване на крос-кънтри в олимпийската програма за Париж 2024

От Световната лека атлетика са " разочаровани " от отхвърли крос-кънтри да стане част от олимпийската стратегия за Париж 2024 година, само че са подготвени да " развият " смесеното съревнование сред половете в спортното вървене, което би трябвало да бъде добавено към програмата.

Международният олимпийски комитет (МОК) разгласи през вчерашния ден утвърждението на изпълнителния съвет на програмата Париж 2024. Подадени са 41 заявки за нови дисциплини от редица спортове, само че всички те са отхвърлени. МОК твърди, че ограничението на общия брой събития е основен детайл за ограничение на растежа на олимпийската стратегия, както и спомагателни разноски.

Впоследствие се планува обща квота за спортисти от 10 500, доста по-малка от предстоящите 11 091 състезатели, с тъкмо 50 % мъже и дами. Финална стратегия от 329 спортни дисциплини ще бъде показана в Париж 2024, спрямо 339 от Токио 2020.

Предложението на Световната атлетика за включване на крос-кънтри в олимпийската стратегия за първи път от Париж 1924 година беше отхвърлено. Програмата за спортното вървене също беше прегледана, като надпреварата за мъже на 50 километра е отстранено с оглед замяната му със смесеното съревнование за половете.

" Крос-кънтри е трогателен и бързо разрастващ се спорт по целия свят, тъй че сме изрично разочаровани, че няма да взе участие на Олимпийските игри в Париж 2024 година, още повече като се има поради наследството на кроса във Франция на Олимпийските игри в Париж 1924 година ", се споделя в изказване от Световната атлетика сподели.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР