От сватбата през 1947-а до последния им ден кралица Елизабет

...
От сватбата през 1947-а до последния им ден кралица Елизабет
Коментари Харесай

Кои са наследниците на Елизабет II?

От сватбата през 1947-а до последния им ден кралица Елизабет II и принц Филип претърпяват възходи и падения в взаимния си живот. Той е до нея по време на коронацията, при визитите зад граница, както и на всички юбилеи от ръководството ѝ, като се изключи последния.
До нея е и през 1992-ра, която английската кралица дефинира като една от най-трудните в 70-годишното си ръководство. В рамките на месеци три от децата ѝ се разделят с техните съпрузи. Междувременно пожар унищожава част от замъка Уиндзор, а английските данъкоплатци са недоволни, че би трябвало да платят сметката. 
Смъртта на принцеса Даяна в автомобилна злополука в Париж също повлия на отношението към монархията. Кралицата резервира присъщата си въздържаност и в началото остана в замъка Балморал. Решение, което сложи кралското семейство в прорез с публичното мнение. 
Близо десетилетие след трагичния случай Чарлз се ожени за повторно –за Камила Паркър Боулс, която е и новата кралица консорт на Англия. Първородният наследник на Елизабет от своя страна се възкачи на трона като най-дълго чакалия кралската купа. Кралицата го приготвя за отговорностите му отпред на монархията от дребен, а той постоянно поемаше нейните задължения през последните години. В първото си обръщение към нацията крал Чарлз III изрази възхищение и признателност към образеца на своята майка.

 
От името на фамилията ми изразявам сърдечни благодарности за съболезнованията и поддръжката. Означават за мен повече, отколкото мога да изразя. А на скъпата ми майка, която поема по пътя си към покойния ми татко, желая просто да кажа: „ Благодаря “. Благодаря за любовта и предаността към нашето семейство и това на народите, на които служеше толкоз старателно през всичките тези години.
Чарлз III, крал на Англия и Общността на нациите

Според анализатори дясната ръка по време на ръководството на крал Чарлз III ще бъде неговата сестра – принцеса Ан. Всяка година тя посещава стотици събития, а новият крал ще разчита натовареният ѝ график да поддържа сплотения дух на Острова.
Кралската известност доближи нови висоти поради внуците на кралицата, които модернизираха монархията. След гибелта на баба си Уилям стана новия престолонаследник и принц на Уелс. Следващите в линията на заместничество на трона са 9-годишният му наследник Джордж и щерка му Шарлът. След тях описът продължава с още 20 души – всички деца, внуци и правнуци на Елизабет II.
Междувременно, до момента в който Уилям и брачната половинка му Кейт не престават да извършват кралските си отговорности, принц Хари се отхвърли от тях след сватбата си с Меган Маркъл. Двамата заживяха в Съединените щати, а през 2021 година кръстиха второто си дете Лилибет – името, с което околните на досегашната кралица се обръщаха към нея. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР