От сутринта в сградата на Община Белоградчик има полиция и

...
От сутринта в сградата на Община Белоградчик има полиция и
Коментари Харесай

Борислав Сарафов води акция срещу кмета на Белоградчик

От сутринта в постройката на Община Белоградчик има полиция и чиновници на Комисията за противопоставяне на корупция и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ), предаде  Българска телеграфна агенция. На място е и Борислав Сарафов, зам.- основен прокурор и шеф на Националната следствена работа.

На спонтанен брифинг той посочи, че се претърсват четири адреса и се разпитват 10 лица. Сарафов загатна, че се ревизира контракт, подписан от кмета Борислав Николов с частна компания, само че не даде повече детайлности.

В кметството се позволяват единствено чиновници. По неофициална информация се водят диалози от представители на КПКОНПИ с кмета на Белоградчик Борис Николов по отношение на неизгодни контракти за сметосъбиране и транспортиране. (КПКОНПИ в този момент няма проверяващи функционалности - може единствено да събира данни и да ги предава на прокуратрата, б.р.)

Градоначалникът Борис Николов има зад тила си три цялостни мандата като кмет на общината и един повърхностен. Преди месец 13 общински съветници, дружно с ръководителя на Общинския съвет на Белоградчик Боян Минков в декларация му желаеха оставката, мотивирайки се с негови непрозрачни дейности в ръководството на общината и спор на ползи, напомня Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР